Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

May je Britancima obećala uspješan Brexit i jačanje ekonomije

"Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji", rekla je May.
31. prosinca 2017. u 12:10 1 komentara 218 prikaza
Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Britanska premijerka Theresa May obećala je u nedjelju u novogodišnjem obraćanju "uspješni" izlazak svoje zemlje iz Europske unije, jačanje britanske ekonomije i izgradnju pravičnijeg društva za sve.

Hrvatska Europska unija EU 2018 Što očekuje zemlje članice i hoće li Brexit pokrenuti lančanu reakciju?

May je kazala kako je 2017. za Britaniju bila "godina napretka" u kojoj su pokrenuti dvogodišnji pregovori o izlasku iz EU.

Neovisno o tomu jesu li glasali za ili protiv brexita na referendumu u lipnju 2016. "većina ljudi samo želi da vlada osigura dobar brexit i to je ono što radimo", kazala je.

"Uspješni brexit je ključan no to neće biti kraj naših ambicija. Također moramo osigurati promjene ovdje i sada na pitanjima koja su važna za svakodnevni život ljudi", kazala je May.

Obećala je "uravnoteženi pristup proračunskoj potrošnji tako da se naš dug smanji a da ipak možemo ulagati u stvari koje su važne - naše škole, našu policiju i našu dragocjenu nacionalnu zdravstvenu zaštitu".

"Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji", rekla je May.

"Godina u kojoj ćemo ostvarivati daljnji napredak prema uspješnom dogovoru o brexitu, ekonomiji koja je primjerena našoj budućnosti i snažnijem i pravičnijem društvu za sve".

Pogledajte i galeriju: Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.

Theresa May
1 / 61
Pixsellovi fotoreporteri zabilježili su brojne trenutke iz politike, svakodnevnog života, sporta, showbiza, svijeta, a mi vam donosimo 60 fotografija koje su obilježile Hrvatsku u 2017. godini. Inače, PIXSELL je najveća foto i videoagencija u Hrvatskoj i regiji.
brexit pa bi pa ne bi Više od polovice Britanaca sada želi ostati u EU Brexit Razvod Krenula druga faza Brexita koja će biti još kompliciranija od prve faze Theresa May Kočnica za Brexit Finalni dogovor s EU mora na potvrdu u parlament
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo