Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE

May je Britancima obećala uspješan Brexit i jačanje ekonomije

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.12.2017.
u 12:10

"Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji", rekla je May.

Britanska premijerka Theresa May obećala je u nedjelju u novogodišnjem obraćanju "uspješni" izlazak svoje zemlje iz Europske unije, jačanje britanske ekonomije i izgradnju pravičnijeg društva za sve.

May je kazala kako je 2017. za Britaniju bila "godina napretka" u kojoj su pokrenuti dvogodišnji pregovori o izlasku iz EU.

Neovisno o tomu jesu li glasali za ili protiv brexita na referendumu u lipnju 2016. "većina ljudi samo želi da vlada osigura dobar brexit i to je ono što radimo", kazala je.

"Uspješni brexit je ključan no to neće biti kraj naših ambicija. Također moramo osigurati promjene ovdje i sada na pitanjima koja su važna za svakodnevni život ljudi", kazala je May.

Obećala je "uravnoteženi pristup proračunskoj potrošnji tako da se naš dug smanji a da ipak možemo ulagati u stvari koje su važne - naše škole, našu policiju i našu dragocjenu nacionalnu zdravstvenu zaštitu".

"Vjerujem da 2018. može biti godina obnovljenog samopouzdanja i ponosa u našoj zemlji", rekla je May.

"Godina u kojoj ćemo ostvarivati daljnji napredak prema uspješnom dogovoru o brexitu, ekonomiji koja je primjerena našoj budućnosti i snažnijem i pravičnijem društvu za sve".

Pogledajte i galeriju: Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.

Theresa May
1/59

Komentara 1

OK
Omladinac koji to nije
14:11 31.12.2017.

Isto osigurajte ljudima iz vasih bivsih kolonija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije