Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psihologija

Maturanti trebali navesti simptome stresa, dva tipa testa inteligencije...

državna matura
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
09.06.2016.
u 06:30

Jučerašnji ispiti državne mature iz psihologije i informatike protekli su bez incidenata.

Koji su simptomi stresa s navođenjem primjera, kada djeca prihvaćaju i kako shvaćaju načelo konzervacije, kako je raspoređena inteligencija među stanovništvom s crtanjem krivulje – bila su samo neka od pitanja na koja je jučer odgovaralo nešto više od četiri tisuće pristupnika na testu iz psihologije.

Trebali su također znati dva tipa testa inteligencije kao i koja se metoda upotrebljava za proučavanje navijača na utakmicama.

Maturanticama zagrebačke Druge gimnazije Nataliji Dugandžić, Luciji Kisić, Karli Petković, Dori Kulišić i Jeleni Matošević test nije bio težak iako kažu da nisu sve riješile i da je 80 minuta bilo malo za ležeran pristup. No ravnatelj Druge gimnazije Drago Bagić vjeruje da će njegovi ovogodišnji maturanti postići na državnoj maturi dobre rezultate kao i prethodne generacije.

I jučerašnji ispiti državne mature iz psihologije i informatike protekli su bez incidenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije