Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin Marolin:

'Poznajem stotine poduzetnika, ne bi mi trebao Maksimović i posrednik za nezakonitosti'

Martin Marolin i Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
17.05.2016.
u 10:30

Bivši pročelnik Agencije za razvoj odbacio je sve optužbe, ističući kako pri dodjeli poticaja nije prekršio niti jedan zakon, niti je ikome pogodovao

Nisam prekršio niti jedan zakon pri dodjeli županijskih poticaja, niti sam ikome od poduzetnika pogodovao. Svi poduzetnici koji su dobili poticaje u 2011. i 2012. imali su pravo na to – započeo je u obrani Martin Marolin, bivši pročelnik osječko-baranjske Agencije za razvoj. Marolina i HDSSB-ova župana Vladimira Šišljagića tereti se za izvlačenje 122.000 kuna iz županijske blagajne. Pronalazili su, po optužnici, poduzetnike od povjerenja kojima su isplaćivali bespovratnu pomoć, a oni bi i do 80 posto iznosa vraćali na ruke Šišljagiću i Marolinu, sami ili posredstvom Zlatka Maksimovića.

Marolin, pak, tvrdi kako poduzetnike Dalibora Mršića i Marinka Bandu uopće nije poznavao, dok Vladu Kolaka jest, ali stoga jer je vještak za građevinu i geodeziju.

– Maksimovića sam poznavao, znali smo ljetovati na istom mjestu. No, on nije često ljetovao s nama, više se puta ženio pa je više puta bio i na medenom mjesecu – nastavio je Marolin.

Ispričao je kako se Maksimović, nakon svog prelaska u HDSSB, raspitivao za isplatu poticaja za svoje dvije tvrtke u kojima prodaje slušne aparate.

– Rekao sam mu da je to sukob interesa, odgovorio je da mu ne smeta. Inzistirao je pa smo provjerili te tvrtke, imale su više od 1,4 milijuna kuna nepodmirenih obveza prema dobavljačima i Poreznoj upravi. Počeo je zatim vršiti pritisak da neki njegovi prijatelji dobiju poslove pa će i on imati koristi, rekli smo mu da to ne može tako, a bio je vidno nezadovoljan – naveo je Marolin.

Zaposlen je u Županiji od 1995., vodio je kompletnu obnovu ratom oštećenih kuća, koordinirao razminiravanje, bio zadužen za kapitalne županijske investicije. Kao vještak, odradio je, naveo je, više od tisuću predmeta, što za sud, što za banke.

– Stotine tisuća milijuna kuna plasirane su od 2004. do 2011. za energetiku, razminiravanje, investicije. Da sam namjeravao raditi bilo kakve nezakonitosti, ne bi mi trebao Maksimović ili bilo koji drugi posrednik jer sam bio u kontaktu sa stotinama poduzetnika – istaknuo je.

Na suđenju se ranije čula i tvrdnja kako su pojedini poduzetnici morali vratiti novac od poticaja i jer je nedostajalo novca za javni doček Nove godine, 2011. i 2012., na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. Marolin je to demantirao, navodeći kako je novac za dočeke bio planiran proračunom.

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:33 17.05.2016.

Poznaje stotine poduzetnika, ne bi mu trebao Maksimović i posrednik za nezakonitosti jer takve stvari on obavlja sam pomoču podobnih domoljubnih pravih hrvata

DU
Deleted user
11:31 17.05.2016.

Druže sudija ja nican kriv majke mi. Evo moja kravata i odijelo to dokazuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije