Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Šišljagiću

'Nisam negodovao, samo sam pitao zašto su mi dali novce, kada mi ih uzimaju'

Zlatko Maksimović (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
16.05.2016.
u 11:00

Kada sam se raspitivao kasnije hoće li moja firma dobiti kakve poslove pa sam, u ljutnji, rekao Maksimoviću neka pusti priče da novac ide stranci, a on je odgovorio "Znaš tko kolo vodi, vrh". Pretpostavio sam da misli na Šišljagića, Drmića i Bubala – izjavio je poduzetnik u istrazi

Nisam negodovao kada mi je Zlatko Maksimović rekao da ću morati vratiti novac koji sam za svoju firmu Čip dobio iz županijskog proračuna. Smijao sam se i pitao "što ste mi dali, kada mi uzimate" – ispričao je poduzetnik Marinko Bando još u istrazi protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića te Martina Marolina, pročelnika Agencije za razvoj, optuženih za izvlačenje 122.000 kuna iz županijske blagajne. Bando je u međuvremenu preminuo pa su njegovi iskazi pročitani na glavnoj raspravi.

Prijatelj mu Zlatko Maksimović, tada HDSSB-ov čelnik županijske Skupštine, pitao ga je 2011. je li te godine kupovao kakav stroj te obavijestio ga da Županija dijeli bespovratna sredstva. Uputio ga je, nastavio je, na Martina Marolina, kojega je Bando poznavao iz viđenja.

-Čuo sam se tih dana više puta s Maksimovićem, a jednom mi je prilikom kazao kako ću morati vratiti 25.000 kuna. Odgovorio sam da nema šanse, mogu vratiti 20.000 kuna – ustvrdio je Bando. Imao je, ispričao je, toliko novca kod kuće pa mu je odnio, nije dirao iznos na računu tvrtke jer je to teško pravdati, već ga je potrošio kasnije za poslovanje.

-Imao sam dojam kako se nekome jako žuri da dobije taj novac jer se sve moralo riješiti u nekoliko dana – dodao je.

Uvjeren je bio kako novac nije završio u Maksimovićevom džepu.

- Poznajem Zlatka od 1995., kada je liječio moga oca od raka. Korektno ga je liječio pa sam, kao i svaki sin, pokušao mu dati novac. Glavna mi je sestra tada rekla da će me doktor izbaciti iz ordinacije ako to pokušam – ispričao je poduzetnik.

Postali su prijatelji, a zbog toga se prijateljstva, nastavio je, učlanio u SDP, pa kasnije s Maksimovićem prešao i u HDSSB.

- Apolitičan sam, htio sam njemu udovoljiti – naveo je u istrazi.

Maksimović mu se, rekao je, često žalio na financijsku situaciju.

- Iza njega su dva propala braka, doma ima treću ženu i malo dijete. No, nisam primijetio da mu se situacija popravila nakon što sam mu dao 20.000 kuna, niti je on sposoban za to – ustvrdio je. Ispričao je kako je jednom zgodom, kada su malo popili, upitao Maksimovića li se netko proveselio s tim novcem, a ovaj je odgovorio "Pa vratio si stranci". Razljutio se tada, nastavio je, i osjetio se izigranim.

- Kada sam se raspitivao kasnije hoće li moja firma dobiti kakve poslove pa sam, u ljutnji, rekao Maksimoviću neka pusti priče da novac ide stranci, a on je odgovorio "Znaš tko kolo vodi, vrh". Pretpostavio sam da misli na Šišljagića, Drmića i Bubala – izjavio je Bando.

Nije znao, ustvrdio je ponovno, da će morati vratiti novac.

- Izigran sam, kao i Zlatko Maksimović – zaključio je.

Očekuje se iznošenje obrana okrivljenika.

>> Mršić: Vratio sam 20.000 od isplaćenih mi 30.000 kuna poticaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije