Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položio prisegu

Mario Krešić imenovan za zamjenika pučke pravobraniteljice

Sabornica
Patrik Macek/PIXSELL
11.04.2014.
u 11:06

Za ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka imenovan je Anto Rajkovača, dugogodišnji državni službenik koji dolazi iz državne tvrtke AKD.

Viši asistent na zagrebačkom Pravnom fakultetu Mario Krešić danas je imenovan za zamjenika pučke pravobraniteljice nakon čega je položio i prisegu u Hrvatskom saboru. Imenovanje još jednog zamjenika pučke pravobraniteljice, četvrtog po redu, obveza je koja proizlazi iz fakultativnog protokola uz Konvenciju protiv mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja.

Za ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka imenovan je Anto Rajkovača, dugogodišnji državni službenik koji dolazi iz državne tvrtke AKD.

Sabor nije podržao Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora HOO za 2012. godinu. Ovo je izvješće o kojem su zastupnici raspravljali čak dva dana nije dobilo pozitivno mišljenje Vlade, ali jeste matičnog saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport. Unatoč tome, vladajuća većina odlučila je ne podržati ovo izvješće.

>> Sabor jednoglasno sa 99 glasova uputio Vladi potpise za referendum o ćirilici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije