Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mario Erkapić nakon 8 godina zatvora osuđen na još tri i pol

Zbog zloporabe droge zbog istoga djela Mario Erkapić je nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora. Ivan Goran Havlović nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, a na uvjetne su kazne osuđeni Mirko Hasanović i Jozo Cvrlje.
28. prosinca 2009. u 22:00 1 komentara 769 prikaza
presuda
Foto: Arhiva VL

Mario Erkapić, koji već služi kaznu od osam godina zatvora zbog zloporabe droge, danas je na zagrebačkome Županijskom sudu zbog istoga djela nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora.

Mora vratiti i novac
Istom presudom, koju je donijelo vijeće suca Željka Horvatovića, Ivan Goran Havlović nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, dok su na uvjetne kazne osuđeni Mirko Hasanović i Jozo Cvrlje. Hasanović je tako osuđen na 10 mjeseci uz rok kušnje od tri godine, a Cvrlje na osam mjeseci, također uz rok kušnje od tri godine.

Osim Erkapiću, svima je izrečena i obvezna mjera liječenja od ovisnosti o drogama, a Erkapiću se oduzima i protupravno stečena imovinska korist od 25.015 kuna.

USKOK je Erkapića u osam točaka optužnice teretio da je u više navrata od srpnja do listopada 2004. nabavljao heroin i kokain te ga dalje preprodavao na narkotržištu.

Drogu su od njega nabavljala i ostala trojica.

Iako je USKOK smatrao kako ima elemenata da ih se tereti za udruživanje radi preprodaje, na kraju su osuđeni samo za preprodaju jer im udruživanje nije dokazano.

Zaradio 700.000 kuna
Erkapić se danas na objavi presude nije pojavio jer je tražio da ga se zbog toga ne dovodi iz kaznionice u Lepoglavi, gdje služi višegodišnju zatvorsku kaznu.

Inače, on je jedan od poznatijih likova iz novinskih crnih kronika, a posljednji je put na višegodišnju kaznu zatvora osuđen početkom 2006. godine.

Tada ga se teretilo da je organizirao mrežu preprodavača heroina od 1998. do 2000. Tom presudom bilo mu je određeno da vrati gotovo 700.000 kuna zarađenih na preprodaji droge, a tada ga se teretilo da je preko svojih preprodavača u tom razdoblju prodao najmanje tri kilograma heroina. Suoptuženik u tom postupku s njim je bio i Shatman Bafti, protiv kojega je tada donesena odbijajuća presuda. Naime, Bafti, koji je svojedobno o trgovini droge svjedočio i na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, već je bio osuđen na 15 godina zatvora. Kako je ta presuda obuhvaćala isto razdoblje na koje se odnosila i optužnica s Erkapićem te kako nitko ne može za isto djelo biti osuđen dva puta, protiv Baftija je donesena odbijajuća presuda.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • jankoprekobrda:

    A sto ga i slice ne nagradite kao Kinezi onoga Pakistanca sa Britanskom putovnicom.