Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maksimović: Predao sam Šišljagiću novac koji su poduzetnici vraćali

Maksimović je ustvrdio kako ga je Šišljagić obavijestio o namjeri da će poduzetnici, kojima budu odobreni županijski poticaji, i do 80 posto novca "vraćati za potrebe stranke".
16. listopada 2019. u 15:14 0 komentara 469 prikaza
Šišljagić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zlatko Maksimović, glavni svjedok protiv Vladimira Šišljagića na suđenju za izvlačenje 122.000 kuna iz Osječko-baranjske županije, i u ponovljenom je suđenju ostao pri iskazu kojim tereti bivšeg župana.

Ponovno suđenje Šišljagiću i Marolinu Ponovljeno suđenje Šišljagić: USKOK temelji optužnicu i dalje na lažnim iskazima

Ustvrdio je na osječkom sudu kako ga je tadašnji čelnik HDSSB-a i župan Šišljagić obavijestio o namjeri da će poduzetnici, kojima budu odobreni županijski poticaji, i do 80 posto novca "vraćati za potrebe stranke". Kazao je kako je plan bio da pouduzetnici upravo Maksimoviću predaju novac, a zadatak suoptuženog Martina Marolina bio je, izjavio je, sređivanje dokumentacije.

Ponovno suđenje Šišljagiću i Marolinu | Autor : Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Naveo je kako je "Marolinu jednom predao 20.000 kuna, a Šišljagiću 17.000, 20.000 i 40.000 kuna". Šišljagić ga je u obrani dva dana ranije nazvao lažnim svjedokom. Maksimovićevom iskazu, podsjetimo, nije povjerovalo sudsko vijeće u prvom postupku, pa su Šišljagić i Marolin oslobođeni u svibnju 2016. godine. Vrhovni je sud, pak, tu presudu ukinuo.

Bivši župan opet na sudu Šišljagiću počinje novo suđenje za izvlačenje 122.000 kuna iz Županije

Maksimović je i prije prvog postupka priznao krivnju za isto kazneno djelo, kao pomagač, nagodio se s USKOK-om i prvaomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od 11 mjeseci.

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.