Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU JOŠ VEĆI

Mađarska zbog pritiska migranata udvostručuje broj vojnika na južnoj granici

GRANICA/SLOVENIJA
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
30.01.2020.
u 12:57

Povećan je pritisak migranata na taj dio granice, nakon što ju je njih 80 u utorak pokušalo prijeći, rekao je Gergely Gulyas.

Mađarska vlada odlučila je udvostručiti broj vojnika koji štite južnu granicu, rekao je u četvrtak predstojnik ureda premijera.

Povećan je pritisak migranata na taj dio granice, nakon što ju je njih 80 u utorak pokušalo prijeći, rekao je Gergely Gulyas. 

Petero ih je uspjelo u tome, ali su svi uhićeni i pokrenut je kazneni postupak protiv njih, dodao je. 

Nakon dvije godine "relativno mirnih uvjeta", pogoršala se situacija na južnoj granici i očekuje se značajan pritisak migranata u nadolazećem razdoblju, rekao je Gulyas. 

Kaže da je u ovom trenutku na tzv. balkanskoj ruti preko 100.000 migranata. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Viktor999
Viktor999
18:50 30.01.2020.

Bravo za mađare, vidi se da je tamo na vlasti državnik koji brine za svoj narod a ne briselsko potrčkalo.

IV
ivanbalic
06:09 31.01.2020.

Samo polako decki,i gledajte,za par mjeseci nam na balkan dolazi 2 milijona istocni"turista"i nema sile ni vojske,niti zice,koja ce to zaustaviti do Münchena i Berlina,a vi samo guglajte i uzivajte u Madjarskim postupcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije