Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Maca i mačići ostavljeni na ulici sa stilom, na dekici i uz komadiće hrenovki

Žalosno je da sve ove godine, uz tolike projekte besplatnih kastracija i pomoći koje smo nudili, još uvijek ima građana koji dopuštaju patnju životinja, kažu iz Udruge Devet života
20. travnja 2021. u 21:05 4 komentara 1301 prikaza
Foto: Udruga 9 života
Pogledajte galeriju 1/4

U prolazu između dvije zgrade u osječkoj Retfali ostavljena je maca s mačićima. Ova poruka, pristigla u inboks Facebook stranice osječke Udruge Devet života, značila je samo jedno – treba ih spasiti dok nisu nastradali.

– Netko se pobrinuo da malenu obitelj na ulici ostavi sa stilom. Smjestio ih je na dekicu, uz komadiće hrenovki ispod mame svilene i mekane dlake, A njoj nije jasno kako je još jutros imala dom, a sada je sve izgubila – kažu volonterke u svojoj objavi. Dodaju da je maca njegovana i sigurno nije bila uličarka. I pitaju se kakav je to monstrum koji ju je izbaci iz njezina doma i zajedno s bebama ostavio na ulici? Znao je da se sigurno neće vratiti kući, jer majka neće svoje mačiće ostaviti same.

– Maca je pitoma, krzno joj je čisto, a sve to upućuje samo na jedno – s obzirom na okot postala je neželjena, zajedno s bebama. Žalosno je da sve ove godine, uz tolike projekte besplatnih kastracija i pomoći koje smo nudili, još uvijek ima građana koji dopuštaju patnju životinja – ističu volonterke. Dodaju i kako im je žao što Grad Osijek nakon deset godina rada Udruge još uvijek nije iznašao rješenje da im pomogne, tim više što rade ono što je zakonska obveza Grada - zbrinjavanje napuštenih životinja.

– Prošlo je više od dvije godine otkad su pokrenuli postupak dodjele prostora Udruzi kako bismo osnovale sklonište. I još uvijek ništa. Deset godina financiramo se donacijama građana i projektima koje prijavljujemo na sve natječaje za financiranje udruga – objašnjavaju volonterke.

Kao bi pomogle i ovoj mačjoj obitelji, trebaju donacije. Pomoći im možete hranom ili novčanim uplatama na HR3923400091110475218 ili PayPal 9liveshr@gmail.com. Mama maca brižno čuva svoje male, na volonterima je da ih dobro hrane i osiguraju im toplo i sigurno mjesto za odrastanje. I da im pronađu dom iz kojeg ih više nitko neće izbaciti.

Trebaju pomoć Ništa nam nije teško za mačke, ali uskoro ih nećemo moći ni prehraniti poseban mačak Slavko T-rex može 
baš sve, on i ne zna da ima samo dvije noge
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • ZaBoljeSutra:

    vratiti će se toj iaibi isto takvo zlo. zli ljudi žive u zlu

  • db123:

    Ovaj je human ili humana treba ga izbaciti iz stana i zamotati u neku krpu, da osjeti demokraciju, nisi kriv a nastradas.

  • Imanasjoš:

    a što reć kad s nama upravljaju takvi ko ovaj s mačićima