Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lovro Kuščević bio u sukobu interesa: Novčano je kažnjen zbog nesklada u imovinskoj kartici

Kuščević je lani u srpnju podnio ostavku na dužnost ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a zbog navodnih afera s nekretinama iz vremena dok je bio načelnik općine Nerežišća.
15. listopada 2020. u 18:43 5 komentara 290 prikaza
U nastavku 14. sjednice Premijer podnosi Saboru treće godišnje izvješće o radu Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u četvrtak bivšeg dužnosnika Lovru Kuščevića sa šest tisuća kuna zbog nesklada u imovinskoj kartici, a utvrdilo mu je i sukob interesa zbog prenamjene zemljišta ali za to nije propisana sankcija.

Lovro Kuščević BIVŠI MINISTAR Kuščević je želio uz 6+6 naknadu isplaćivanje i drugih naknada: Zaustavilo ga Povjerenstvo

Utvrđeno je da je Kuščević neke nekretnine propustio navesti u kartici, da je za neke krivo prijavio površinu, a za jednu pogrešno naveo da je u vlasništvu njegove supruge, ali i da je propustio prijaviti ugovor o zajmu, kao i prihode od prodaje poslovnog prostora u Supetru.

Povjerenstvo je također utvrdilo da se bivši ministar uprave i saborski zastupnik našao u sukobu interesa u slučaju prenamijene zemljišta u njegovom vlasništvu dok je bio načelnik općine Nerežišća ali za to nije propisana sankcija.

Kuščević je lani u srpnju podnio ostavku na dužnost ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a zbog navodnih afera s nekretinama iz vremena dok je bio načelnik općine Nerežišća. Uskok je iste godine u rujnu protiv njega pokrenuo istragu, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana. 

Ministri se sastali na 163. sjednici Vlade RH- Lovro Kuščević BIVŠI MINISTAR USKOK proširio istragu protiv Lovre Kuščevića, sumnjiče ga da si je pribavio 4,7 milijuna kuna

Odlučeno da se ne pokrenu postupci protiv Krstičevića i G. Marića

Povjerenstvo je na sjednici održanoj u četvrtak odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića i ministra državne imovine Gorana Marića.

Krstičević je bio prijavljen da je imenovao djelatnu vojnu osobu u upravu Zrakoplovno-tehničkog centra koji obavlja poslove za Ministarstvo obrane te da je on bio u Skupštini tog trgovačkog društva pa da se našao u dvostrukoj situaciji u kojoj je zastupao Ministarstvo obrane kao naručitelja poslova i Zrakoplovno-tehnički centar kao izvršitelja.

Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) JEDNOGLASNO PREDLAGANJE Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića

Utvrđeno je da Krstičević nije odlučivao o imenovanju uprave Zrakoplovno-tehničkog centra, i da on nije potpisivao ugovore u ime Skupštine te tvrtke već samo u ime Ministarstva.

Za Marića koji je bio prijavljen da je davao nekretnine u vlasništvu države u zakup bliskim osobama utvrđeno je da s tim osobama ni na koji način nije povezan.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih