Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA

London: Rusija pokušava u Siriji uspostaviti mini državu za Asada

Assad
Foto: Reuters/PIXSELL
02.02.2016.
u 23:32

Philip Hammond kazao je da vjeruje da predsjednik Vladimir Putin bombardiranjem oporbe potpiruje vatru sirijskog građanskog rata

Velika Britanija danas je optužila Rusiju da bombardiranjem protivnika sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, umjesto da se bori protiv Islamske države, pokušava unutar Sirije "skrojiti" mini državu za Asada.

Rusija i Velika Britanija izmjenjuju teške riječi nakon što je britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond kazao da vjeruje da predsjednik Vladimir Putin bombardiranjem oporbe potpiruje vatru sirijskog građanskog rata.

"Je li Rusija uistinu predana mirovnom procesu ili ga koristi kao paravan da Asadu osigura neku vrst vojne pobjede kako bi se uspostavila alavitska mini država na sjeverozapadu Sirije?", upitao se Hammond pred novinarima.

Asad pripada manjinskoj alavitskoj sekti, ogranku šijitskog islama.

>> Putin jača snage ISIL-a u Siriji

>> Bez Irana i Kurda teško će se doći do rješenja

Komentara 30

Avatar rashomonn
rashomonn
00:02 03.02.2016.

A ko je demonstrirao ? Ona tri sirijca što ih je primila britanija ? Ovo je toliko jadno da je smešno.Zeznuli li se ameri što su ovaj lažnjak prepustili britancima da odrade , cnn bi to mnogo bolje odradio , oni kada slažu makar pokoja bu....ala i poveruje.

Avatar superhik74
superhik74
16:23 03.02.2016.

Velika Britanija koja podrzava Al-Qaidu I ISIL i ilegalno je napravila invaziju suverene drzave Irak 2003 te Libije 2011 a sada Britanski "savjetnici" sudjeluju u agresiji Saudijske Arabije na susjedni Jemen, "optuzuje" Rusiju da zeli vratiti suverenitet medjunarodno priznatoj vladii suverene drzave Sirije I pomoci im na njihov poziv u borbi protiv medjunarodnog terorizma. Ovo je stvarno "twightligt zone" da uspostava suvereniteta drzave "osudjuje" dok se invazija I ratni zlocini koje su oni pocinili u najmanje tri bliskoistocne drzave (vjerojatno 4 ili 5) totalno ignorira kao da je najnormalnija stvar.

BR
Branko102
16:11 03.02.2016.

@selbivoje - Kad je to Amerika dobra ? Kad naoružava i trenira vas vehabije ? Daj molim te sa tom šupljom islamističkom propagandom.Rusi vas trijebe pred očima cionističkih sponzora i svi kršćani su uz Rusiju i protiv koalicije vehabija i cionista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije