Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Bathijarević

Liječnik repke ulazi u politiku: 'Kad mi je prišao Beljak, priča mi se učinila dobra'

Zoran Bahtijarević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
31.01.2019.
u 23:30

Bivši ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, Zoran Bathijarević, prelazi u političke vode

Bivši ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, Zoran Bahtijarević, prelazi u političke vode, prenosi RTL. Bathijarević ulazi u Amsterdamsku koaliciju za Europski parlament, a otkriva kako je poziv dobio od Kreše Beljaka.

- Moram reći kad mi je prišao Krešo Beljak s tom idejom da mi se priča učinila dobra. Najviše mi se pozitivnim učinila činjenica da nisu zahtjevali od mene da uđem uz stranku. Ulazim na listu kao nestranački, to je s druge strane neuobičajeno za hrvatsku politiku da se nestranački kandidat istakne kao jedan od prvih na listi. Ja sam jedan od prva tri na listi i među prvima, ako ne i prvi s HSS-ove listi. Što me nagnalo na ovo? Medicina je humana i humanistička djelanost, nije samo biološka mada je većina našeg posla biološkog. Ona je sama po sebi humanistička i zbog toga me ne čudi poriv liječnika i kroz politiku- kazao je Bahtijarević.

-Mislim da je javno zdravstveno djelovanje također politika. Bavit ću se onime što znam. To su problemi u zdravstvu. Druga stvar, ne mislim se baviti tuzemnim politikanstvima. Stojim iza toga što sam rekao da je unutarnja politika prljava- dodao je.

Bahtijarević je također kazao da dok je bio ravnatelj bolnice, javna nabava je uvijek bila transparentna i nije bilo prevare
-Dobivali smo uređaje po cijeni najeftinijoj kojoj smo mogli dobiti. O javnoj nabavi bi se knjige dale napisati, no to ne treba biti predmet ovog razgovora- kazao je.

>>Pogledajte video: Napadnut liječnik KB Dubrave

Ključne riječi

Komentara 33

DU
Deleted user
23:51 31.01.2019.

Kao i Bernardić, i cijenjeni doktor je dokaz da ipak ne postoji jedna inteligencija već nekoliko koje određuju ličnost i sposobnosti čovjeka. Tako je recimo Bernardić, kao i ovaj gospodin završio vrlo težak fakultet, s odličnim ocjenama, no Bernardić političarr djeluje kao osoba ispodprosječne inteligencije. Njegove političke procjene su sramotno loše. Doktor je pak završio medicinski fakultet, ostvario se profesionalno i vjerujem da je izvrstan doktor. No, ako u rečenici "Kada mi je prišao Beljak (!) vidio sam da je to dobra priča" ne vidi ništa sporno, onda je doktor politički potencijal ranga jednog Davora Bernardića. Ostavi se doture politike i bavi se onime za što te Bog stvorio.

Avatar Slito
Slito
23:43 31.01.2019.

E moj doktore,..bolje bi prošao da si se sa crnim vragom spetljao nego sa Beljakom.

Avatar Tito
Tito
23:53 31.01.2019.

Oćeš se usrećit trgni se malo i bježi od kreše maznut će ti sve što imaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije