Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lička policija uspješno skrivala najnoviji napad pasa

Dva psa su iskočila iz jame u koju vojska baca ostatke hrane i napali su me. Bilo je strašno, počela sam zapomagati što su čula moja dva šarplaninca Bedo i Soko i spasili su me - kaže nesretna Draga Stojić, iz Gornjih Jošana.
08. studenoga 2009. u 13:04 6 komentara 33 prikaza
napad
Foto: Marko Čuljat

JOŠANI - Lička policija uspješno je cijeli tjedan prikrivala najnoviji napad pastirskih pasa na jednu ženu u selu Jošani kod Udbine na južnom dijelu legendarnog Krbavskog polja.

Iz straha od vlasnika pasa jadna Draga Stojić (55) udbinskom liječniku u prošli ponedjeljak nije ni rekla za sve ugrize i rane po tijelu.
- To je strašno, nadam se da se više neće ponoviti. Da će općina ukloniti opasne pse i kazniti vlasnike. Već se i vidi da je u Udbini ima nešto manje pasa lutalica - rekao nam je jutros Mile Bjelanović (68), Dalmatinac smješten u Dom za starije i nemoćne u Udbini. Druga dvojica Udbinjana željeli su ostati anonimni.

Saznali smo da čak i jedna udbinska učiteljica ima desetak pasa o kojima ne brine i da je o cijeloj situaciji s općinom i psima najbolje šutjeti zbog osvete. Žalosna je situacija u ovome ličkom starom hrvatskom gradu gdje život, uz patronat lokalne vlasti, otežavaju nesavjesni ovčari.

Treba znati da stotinjak konja već nekoliko godina terorizira Podlapčane, koji su tijekom rata bili okupirani, a i da općina i država ništa ne poduzimaju da im konačno olakšaju život.

- Bilo je oko 10 sati kada sam u prošlu subotu s ovcama i kravama bila nešto istočnije od kuće. Dva psa su iskočila iz jame u koju vojska baca ostatke hrane i napali su me. Bilo je strašno, počela sam zapomagati što su čula moja dva šarplaninca Bedo i Soko i spasili su me - kaže nesretna Draga Stojić, iz Gornjih Jošana broj 141 čija se kuća nalazi tik žice vojarne Josipa Jovića na Udbini.

Preko vikenda Draga se sama liječila, ali je ipak u ponedjeljak zatražila pomoć liječnika na Udbini. Iz straha, jer je već čula prijetnje Gordana Šolaje, da će joj biti gore nego njenoj strini Danici Dražić koju su pastirski psi rastrgali, liječniku nije rekla za sve ozljede te je on konstatirao samo ozljedu skočnog zgloba.

Opasni ovčarski psi Dragu su gotovo rastrgali. Jedan joj je bio na leđima i grizao ju je za vrat, a drugi po rukama i nogama. Drugi napad desetak Šolajinih pasa, koji je već poodavno uzurpirao i njene dvije njive, doživjela je u četvrtak kada je pošla kod liječnika na kontrolu.

- Na putu do glavne ceste napalo me desetak pasa i jedva sam se obranila kamenjem. Šolaja mi se i dalje prijeti. Prijeti se i ostalim susjedima Srbima svojim psima jer mu treba zemlja za njegovih tisuću ovaca - kaže Draga koja u ponedjeljak mora u gospićku bolnicu na laboratorijske pretrage i do psihijatra jer više joj na oči ne dolazi san.

U gospićkoj policijskoj upravi saznali smo u subotu da je liječnik u prošli ponedjeljak prijavio napad pasa i da su po opisu pasa pronašli vlasnika. Protiv Šolaje su podnijeta dva prekršajna naloga temeljen članka 30. Zakona o prekršajima.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Tomac:

  Od straha je liječniku prijavila samo ozljedu skočnog zgloba? A onda se slika zamotana ko Tutankamon? Meni je ta priča čudna.

 • Avatar Rubirosa
  Rubirosa:

  Kakovo jebeno prekrsajno djelo ,to je ubistvo u pokusaju i to je po svim zakonima sveta Krivicno delo.Solajko ko se s vatrom igra ...........8o|..

 • Anthropos:

  Ne moze covjek vjerovati... pa Licani moji dragi, valjda i u tog Solaje tece krv u venama, crvena i vruca kao i vasa, nije valjda nedodirljiv.... sjebite to govno, na pametan nacin.....