Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS NA CESTAMA

Lančani sudar kod Rupe: U nesreći sudjelovala dva šlepera, autobus, ralica i tri auta

Sudar na DC8
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
03.03.2018.
u 20:31

Kiša i susnježica mogući su i sutra prijepodne. Tijekom dana u većini Hrvatske temperatura bi trebala biti iznad nule

Snijeg i led danas su opet okvali Hrvatsku i prouzročili velike teškoće u prometu. Zbog kiše koja se smrzavala na tlu uvjeti na cestama u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici bili su u najmanju ruku kaotični. Dogodilo se više nesreća, a najružnije je izgledao lančani sudar na Jadranskoj magistrali Rupa – Pasjak koji je, srećom, završio bez ozlijeđenih i žrtava.

U nesreći su sudjelovala dva tegljača, od kojih je jedan prevozio naftne derivate, autobus Autotransa, ralica i tri osobna automobila. Prometna nesreća dogodila se i na zagrebačkoj obilaznici na čvoru Kosnica u smjeru Bregane.

Policija i HAK upozoravaju vozače da se otežano vozi zbog ugaženog snijega i poledice na pojedinim cestama u unutrašnjosti. Vozače upozoravaju i da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put bez zimske opreme koja je obvezna na mnogim cestama Gorskog kotara, Hrvatskog primorja te na nekim cestama u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Sudar na DC8
1/11

U HAK-u najavljuju da su i sutra u prijepodnevnim satima moguće mjestimične oborine (kiša, susnježica) u nekim dijelovima Hrvatske, a zbog niske temperature, osobito na cestama u gorju, moguća je poledica. Tijekom dana u većini Hrvatske temperatura bi trebala biti iznad nule, a time i prestati opasnost od poledice na cestama.

Policija je utvrdila kako je došlo do stravične nesreće u petak oko 12.30 nedaleko od Donjeg Miholjca. Dugogodišnja novinarka i urednica Glasa Slavonije Roberta Sorić (53) te pčelari Milan Kramer (62) i Žarko Milinović išli su na skupštinu Udruge proizvođača slavonskog meda u Viroviticu. Opel Astra u kojoj su se nalazili udarila je silovito u minibus. Vozila su završila u jarku, Astra je uništena do neprepoznatljivosti, a Osječani u njoj trenutačno su poginuli.

Komentara 2

JU
jurajuric116
09:08 04.03.2018.

najbolje je prešel ovaj s ral'com.

LU
luzer96
20:49 03.03.2018.

Rusiji HITNO uvesti sankcije jer je u EU poslala sibirsku zimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije