Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u slavoniji

Troje poginulih u sudaru: 'Auti su prolazili, no nisu se zaustavili da pomognu'

Sudar minibusa i automobila kod Donjeg Miholjca
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
02.03.2018.
u 20:19

Izašli smo na teren da bismo, ako možemo, spasili unesreće, no nažalost, ovdje to nije bio slučaj. Odvojili smo jedan dio lima, ali drugo nismo morali ništa dirati, automobil je i previše otvoren – ispričali su nam vatrogasci, i sami potreseni.

Automobil koji se pretvorio doslovno u hrpu lima, smrskanu do neprepoznatljivosti, i u njemu tri mrtva tijela, i ona potpuno neprepoznatljiva – jezivi je to prizor koji je danas zatekao vatrogasce na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca, nadomak Donjeg Miholjca. Stravičan sudar automobila Opel Astra i minubusa tvrtke Čazmatrans zbio se tamo nešto iza 12 sati. Vozač autobusa lakše je ozlijeđen.

- Izašli smo na teren da bismo, ako možemo, spasili unesreće, no nažalost, ovdje to nije bio slučaj. Odvojili smo jedan dio lima, ali drugo nismo morali ništa dirati, automobil je i previše otvoren – ispričali su nam vatrogasci, i sami potreseni.

Prema prvim informacijama, minibus je vozio iz Slatine prema Donjem Miholjcu, a navodno se vraćao s popravka. Automobil je nailazio iz suprotnoga smjera i počeo je odjednom, kako pričaju mještani, "plesati" po cesti pa se zarotirao i podletio pod autobus.

- Astra je bočnim dijelom udarila u minibus, točno po sredini, što ju je gotovo prepolovilo – pričaju upućeni. Oba su vozila, jedno ispred drugoga, završila u kanalu. Iz položaja u kanalu, vidljivo je kako se i autobus zarotirao za 180 stupnjeva, što svjedoči o silini udara. Dvojica muškaraca i jedna žena u automobilu na mjestu su izgubili život.

Vozač minibusa prošao je tek s lakšim ozljedama, a kasnije je ispričao kako su, dok se on netom nakon sudara pokušavao izvući iz autobusa, tri automobila prošla – i nitko se nije zaustavio da pokuša pomoći.

Očevid je trajao vše od tri sata te je naknadno potvrđen identitet stradalih. Poginula žena je Roberta Sorić, dugogodišnja urednica i fotoreporterka u Glasu Slavonije i urednica Agroglasa, a stradala je dok je išla na teren, na sajam medara u Viroviticu. 

Sorić je još od rata radila kao fotoreporter, a kao ratni izvjestitelj obišla je sva bojišta oko Osijeka. Iza nje je ostalo troje djece. 

Sudar minibusa i automobila kod Donjeg Miholjca
1/9

Mještani pričaju kako je na istome mjestu lani poginuo muškarac, gotovo na identičan način – automobil se zarotirao, prešao na suprotni trak i izazvao direktan sudar s drugim vozilom.

- Taj je potez poznat kao "crna točka". Iako je ravna, zbog šumaraka je cesta na tom dijelu gotovo uvijek vlažna i zaleđena – govore.

 

Komentara 27

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
21:06 02.03.2018.

Pustimo to "počivali u miru" prečesto se to piše, gotovo svaki dan. Treba srezati ovakve stvari prije nego što se dogode. Ovi profesionalci što pišu po forumima kako ne trebaju zimske gume, kako je bus velik i puno bolje ide po snjegu, pa "MOŽE" obilaziti kolonu vozila, ovi što pričaju zaš bi plaćao auto cestu ako ne mogu obići ralicu i svi oni koji ih podržavaju s lajkovima su OPASNOST NA CESTI. Danas svatko tko ima 7000 kn zna voziti automobil, pa ne zna, jer niti jedna normalna osoba ne može stisnuti toliko papučicu gasa da nakon udara auto izgleda kao ovaj sa snimke, kao da je bomba eksplodirala u kabini. Da je vozio 40 km/h ne bi takva silina udara bila. Mi smo nažalost primitivna nacija i to se očituje na cesti, svaki mangup koji sjedne u auto misli da zna voziti, pfff što ovo malo snjega može meni, ovako macho muškarcu. To je i gospon Čačić rekao u Mađarskoj, to je rekao i onaj nesretnik što je ubio Dolores L. i još puno takvih što ne mogu na drugim mjestima dokazati, pa onda svoju muškost pokazuju na cesti, često im to bude zadnja predstava.

FA
fake
16:16 02.03.2018.

Tužno.Počivajte u miru Božjem.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:12 02.03.2018.

strašno!nekultura vozača je dovela do ovoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije