Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša se smrzava na tlu

Težak sudar šlepera, autobusa, ralice i nekoliko auta! Nesreća i na obilaznici

Sudar na DC8
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
Autori: Hina, Vecernji list
03.03.2018.
u 13:56

Ekipe zimske službe na prioritetnim su prometnicama i u brdskim predjelima, navodi Holding

Zima ni danas u mnogim dijelovima Hrvatske ne odustaje. Zagrepčane je jutros dočekao snijeg, a zbog kiše koja se smrzava na tlu i snijega vozi se otežano u  središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Na cestama se dogodilo više nesreća. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put bez zimske opreme.

Nitko nije ozlijeđen u lančanom sudaru dva šlepera, autobusa, ralice i tri osobna automobila koji se dogodio u subotu ujutro na Jadranskoj magistrali Rupa - Pasjak, doznaje se u policiji. U nesreći na DC8 Rupa-Pasjak sudjelovala su dva šlepera, od kojih je jedan prevozio naftne derivate, autobus Autotransa, ralica i tri osobna automobila. Na mjesto nesreće izašlo je više vozila Hitne pomoći te vatrogasci, ali nitko nije ozlijeđen. Zbog te je nesreće još prekinut promet između čvora Rupa (A7) i graničnog prijelaza Pasjak.

Prometna nesreća bila se dogodila i na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Kosnica u smjeru Bregane.

Sudar na DC8
1/11

Jutros oko 7 sati na Puntijarki u Zagrebu izmjereno je 6 cm novog snijega. Zagrebački holding u 9 sati javlja kako je Sljemenska cesta otvorena za promet, tramvajski promet redovit je na svim linijama, a od reda vožnje mogu odstupati autobusne linije. Ekipe zimske službe na prioritetnim su prometnicama i u brdskim predjelima, navodi Holding.

DHMZ javlja kako će danas vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, češćom i intenzivnijom u drugom dijelu dana. Ujutro te ponovno poslijepodne i osobito prema večeri na kopnu će biti snijega i kiše koja se ponegdje može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. Vjetar u unutrašnjosti bit će slab, na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, poslijepodne u Dalmaciji mjestimice i jako, a na sjevernom Jadranu navečer će okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između -1 i 3 na kopnu te od 7 do 13 °C na Jadranu.

Sudar na DC8
1/35

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević, čvora Zadar 2 i Benkovac i na A6 Rijeka-Zagreb dionici vijadukt Bukovo - tunel Tuhobić, te povremeno i mjestimično od tunela Tuhobić do čvora Vrbovsko.

Ključne riječi

Komentara 10

KA
Kabala
10:38 03.03.2018.

Nema tu pomoći.. Neki ljudi ( njih barem 35-40%) nebi trebali imati vozačku... "Nije žvaka za seljaka"

ZL
zlatnirat
10:52 03.03.2018.

Gledam slike stoje na autocesti i jaucu, ali nitko se ne sjeti da bi trebalo u sredini napraviti prolaz za posipanje ili ne daj boze hitnu? ne to ne pise u vladinom pravilniku...

ST
Stipan
10:40 03.03.2018.

Koje budale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije