Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROIZBORI

‘Kukuriku’ u Zagorju doživio veliki fijasko

Kolar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
27.05.2014.
u 12:42

Koalicija SDP-HNS koja je lani dobila većinu, ove je godine osvojila čak 13,19 posto glasova manje od HDZ-a

Lista SDP-a i HNS-a koja je na lanjskim EU izborima u Zagorju odnijela pobjedu s jedan i pol posto prednosti nad HDZ-om, ove je nedjelje doživjela veliki fijasko.

Manje od prosjeka

Dobili su samo 27,31 posto, naspram HDZ-ovih 40,50 posto i ostvarili čak za 2,61 posto slabiji rezultat od državnog prosjeka, iako su u zadnjih desetak godina po glasovima, zajedno s Riječanima, Međimurcima i Varaždincima, uvijek bili među vodećim županijama u Hrvatskoj. Od 32 zagorska grada i općine, SDP, HNS i njihovi koalicijski partneri pobjedu nad HDZ-om uspjeli su ostvariti samo u četiri zagorska grada i općine - Zaboku, Gornjoj Stubici, Zlatar Bistrici i Kumrovcu. Ostali su bez dosadašnjih SDP-ovih utvrda poput Oroslavja i Svetog Križa Začretja. U odnosu na prošlu godinu izgubili su i u Humu na Sutli, Bedekovčini, Zagorskim Selima, Pregradi, Donjoj Stubici, Krapinskim i Stubičkim Toplicama, Mariji Bistrici i Petrovskom. Posebno veliku razliku HDZ- ova koalicija ostvarila je u Svetom Križu Začretju gdje je na vlasti SDP. Sada je HDZ osvojio 48,63 posto glasova, a SDP-ova koalicija samo 19,05 posto. SDP je izgubio uvjerljivo čak i u Klanjcu gdje živi župan Željko Kolar. Lani je SDP u Klanjcu dobio čak 42,77 posto glasova, a HDZ 22,81 posto, a sada HDZ ima četiri posto više od SDP-a.

HDZ najbolji u Golubovcu

HDZ je dobio izbore i u Radoboju čelnika HNS-a Anđelka Topolovca i to s prednosti od dva posto. Inače, HDZ je najbolji rezultat ostvario u Novom Golubovcu, gdje su dobili čak 74,11 posto glasova, dok je SDP-ova koalicija najbolja bila u Gornjoj Stubici sa 39,82 posto glasova. Orah Mirele Holy osvojio je 9,62 posto glasova, a da se samo Zagorce pitalo, u EU parlament ušli bi također i Laburisti, koji su osvojili 8,69 posto glasova.

Komentara 5

LO
lokun
13:35 27.05.2014.

Hrvatska je poplavila, partija poslednje dane broji, narod više ne vjeruje što mu mediji guraju, ne vjeruje partijskim potparolima da je partija najbolja, partija nestaje za sva vremena s ovih prostora koje je pustošila sedamdeset godina.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
08:39 28.05.2014.

To je realnost... HDZ je nova snaga kako u državi tako i u Hrvatskom zagorju...

AC
actros
17:00 27.05.2014.

s obzirom da se godinama kralo i da su prijasnji politicari bez obzira na stranacku pripadnost,pljackali i dozvolili pljacku lijepe nam nase,na bilo koji nacin i kad su bili u opoziciji ili na vlasti.Gospodin Kolar je mladi politicar pun energijeije i zelje da nesto napravi,medjutim to sada u ovoj situaciji nije lako.Ovakve potencijele bi trebali u nekoj novoj stranci a ne u stranci koja je dvadeset i nesto godina tu mislim i na hdz i ostale stranke u opoziciji ,imali mogucnosti nesto napraviti pa danas vidimo u kakvoj smo situaciji.....zato gospodine Kolar jedna nova stranka za vas i slicne vama koji zele dobro za hrvatsku......pozdrav !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije