Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržava ga zapad

'Kralj čokolade' prisegnuo kao novi predsjednik Ukrajine

petro porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
07.06.2014.
u 09:34

Dok se stanje u zemlji i dalje ne smiruje, 48-godišnji tajkun Petro Porošenko ohrabren je porukama mira koje je su mu uputile sile Zapada

Petro Porošenko prisegnuo je jutros u Kijevu kao novi predsjednik Ukrajine. Porošenkovu inauguraciju u ukrajinskom parlamentu popratio je niz stranih državnika, uključujući i američkog potpredsjednika Joea Bidena.

Bivši ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov govorom je pozdravio strane goste, zahvalivši Bidenu na potpori, javlja BBC.

Dok se stanje u zemlji i dalje ne smiruje, 48-godišnji tajkun ohrabren je porukama mira koje je su mu uputile sile Zapada.

Rusiju je predstavljao tamošnji veleposlanik, kojeg je Moskva iz Ukrajine povukla u veljači, nakon bijega Viktora Janukoviča.

Od Porošenka, vlasnika čokoladne korporacije Roshen, očekuje se kako bi uskoro trebao objaviti program za završetak trenutne krize.

>>Putin i Porošenko pozvali na brzo okončanje krvoprolića

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 18

Avatar EI Indio
EI Indio
10:51 07.06.2014.

Čim je Merkelova rekla da Putin mor a priznati izbore u Ukrajni znalo se ko će pobedi. Očito da je velika prljava igra Zapada . Doveli su svog čoveka da Rusiji zagorča život. Jadan ukrajinski narod ne svata da jenarod ne svata da je prevaren od strane Zapada. Ponovila se narandžasta revolucija ali mnogo krvavija . Ovog puta biće dve Ukrajne Istočna i Zapadna a EU će se smrzavati za par meseci

Avatar EI Indio
EI Indio
10:53 07.06.2014.

Postoji snimak kako se dotični krsti na izborima. Pa to je tragikomično. Ali će biti tragično za Ukrajnu

Avatar abcd
abcd
11:15 07.06.2014.

Predsjednik da, ali samo do rijeke Dnjepar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije