Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA I MEDIJI

Kosor: Kad moje ime pišu kao Jaca to je poruka uvrede

ravnopravnost (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/3
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
07.05.2010.
u 22:05

Rasprava je ostala u sjeni petominutne svađe i borbe za riječ predstojnice Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helene Štimac-Radin i nestrpljive predstavnice HND-a Vesne Kesić.

Neshvatljiva je količina medijskog prostora potrošena na lamentacije o mojim broševima, torbicama... – kazala je na okruglom stolu “Ravnopravnost spolova u medijima” premijerka Jadranka Kosor te istaknula da u svom izlaganju govori o vlastitim iskustvima. Na kraju je kao primjer vrijeđanja istaknula današnji komentar u dnevnim novinama.

– Govori se o tri osobe, dvije su muškarci, predsjednik Republike i izbornik nogometne reprezentacije, a treća osoba sam ja. Ali se govori: Ivo, to je ime našega predsjednika, Slaven, to je ime izbornika, i Jaca – to sam ja. I to je poruka uvrede. Muškarce ćemo, iako ih kritiziramo, zaštititi, ali kad je riječ o ženi, nju možeš i na taj način uvrijediti – zaključila je J. Kosor.

Rasprava je ostala u sjeni petominutne svađe i borbe za riječ predstojnice Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helene Štimac-Radin i nestrpljive predstavnice HND-a Vesne Kesić kojoj je zasmetalo to što nije bila obuhvaćena protokolom kao predstavnica domaćina.

U raspravi je istaknuto da je analiza 12.000 članaka pokazala da žene nisu zastupljene u medijima jednako kao muškarci. Žene se rijetko spominju u kontekstu gospodarstva i politike, najčešće ih se stavlja u kontekst zabave i afera.

Komentara 169

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
00:01 08.05.2010.

JACA PLAČIPIĆKA !

JA
JanezPiranski
08:42 08.05.2010.

Kada se Hrvatska spomene kao zapadno balkanska zemlja to je potvrda pre svega razmišljanja, djelovanja, kulture i uspjeha a manje teritorijalni vidik...

OB
-obrisani-
22:44 07.05.2010.

Baš mi je JACA lepo ime! Jadnog Enisa su prozvali Urac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije