Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siva zona

Koprivnička vlast skriva ugovore s HT-om vrijedne pet milijuna kuna

Zeljeznjak
Marijan Sušenj/PIXSELL
11.06.2013.
u 14:00

Kabelska TV 
- najavljivani projekt nikad nije realiziran. Je li ipak plaćen pola milijuna kuna?

Koprivnička uprava predvođena gradonačelnicom Vesnom Želježnjak javnosti iz nekog razloga ne želi otkriti potankosti poslovne suradnje između Grada i Hrvatskog telekoma

Godišnji ugovori

Ta suradnja traje od 2007. godine, kada je sklopljen prvi trogodišnji sporazum. Drugi sporazum, koji bi još trebao biti na snazi, u prosincu 2010. godine potpisao je tadašnji gradonačelnik Zvonimir Mršić. Sporazum vrijedan čak 4,6 milijuna kuna predviđao je uslugu fiksne telefonije za gradsku upravu, ustanove i poduzeća, nabavu prijenosnih računala s mobilnim internetom za iznos od 1,65 milijuna kuna te uvođenje gradskog kabelskog televizijskog kanala za 560.000 kuna. Temeljem tog sporazuma Grad Koprivnica te njegove ustanove i poduzeća sklapali su godišnje ugovore s HT-om.

Poslovna tajna

Večernji list prošli je tjedan zatražio uvid u taj dokument, no gradska nas je administracija odbila s obrazloženjem da je u sporazum uključena klauzula prema kojoj su podaci iz njega - poslovna tajna HT-a.

Budući da nijedan ugovor koji sklapa gradska uprava ne bi smio biti tajan, jer se usluge plaćaju javnim novcem, pozvali smo se na Zakon o pravu na pristup informacijama i zatražili uvid u sve ugovore između Grada Koprivnice i Hrvatskog telekoma. Kako do jučer odgovor nismo dobili, zahtjev smo ponovili, ali uvid u ugovore i dalje nam je uskraćen. Iz gradske uprave samo su poslali podatke o potrošnji HT-ovih usluga.

Što to skriva koprivnička vlast?

Možda je “žulja” činjenica da je Sporazumom predviđeno uvođenje gradskog TV-programa, a on nije uveden. Pitanje je li HT-u u međuvremenu za to plaćeno više od pola milijuna kuna iz džepova poreznih obveznika zasad je bez odgovora. Ili je, možda, problematično to što je Grad od HT-a kupovao “računala s mobilnim internetom”, iako je mogao ugovoriti samo mobilni internet i računala nabaviti od specijalizirane tvrtke, a ne od telekoma?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije