Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTILI VIŠE DONACIJA

Končar obilježio 103. obljetnicu poslovanja: 'Ulaganje u djecu i mlade najbolji je zalog za budućnost'

Predstavnice udruge Vukovarski leptirići s predsjednikom Uprave KONČARA Gordanom Kolakom
Foto: Končar
1/2
24.01.2024.
u 15:54

Končar već godinama pruža aktivnu podršku domaćoj zajednici u vidu društveno-odgovornog djelovanja i donacija potrebitima. Tako je i ove godine povodom 103. obljetnice poslovanja upućena posebna donacija udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju - Vukovarski leptirići, a tvrtka je podržala i Zagrebački računalni savez

Grupa Končar je povodom 103. obljetnice poslovanja uputila posebnu donaciju udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju - Vukovarski leptirići, u znak podrške kampanji „Budi moja krila“. Cilj kampanje je prikupljanje financijskih sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz socijalno ugroženih i disfunkcionalnih obitelji. Uz Vukovarske leptiriće, Končar je podržao i Zagrebački računalni savez doniranjem novih prijenosnih računala, a obnovljen je i proširen Sporazum s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu kojim će se i nadalje osigurati tradicionalne nagrade najboljim studentima pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ dobrovoljna je, nevladina i neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unaprjeđivanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. Donacijom Končara za kampanju „Budi moja krila“ podržat će se i rad terapeuta te nastavak rada pedagoga u svrhu unaprjeđenja njihove kvalitete života djece i njihove bolje integracije u zajednicu.

Ugovor o nastavku suradnje TVZ-a i KONČARA potpisali su dekanica TVZ-a Jana Žiljak Gršić i predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak
Foto: Končar

Končar ponosno ističe i svoje čvrste veze s akademskom zajednicom, koju partnerskim odnosom njeguju već više od sedam desetljeća. Rođendan Končara prigoda je i za potvrdu nastavka tradicije nagrađivanja najboljih studenata s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude te je potpisan Aneks Sporazumu o poslovnoj suradnji ovih dvaju partnera.

Zahvalu u ime svih studenata TVZ-a koji su dosad primili vrijedne i poticajne nagrade za svoj izniman uspjeh tijekom studiranja Končaru je uputila i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jana Žiljak Gršić. „Tehničko veleučilište u Zagrebu poseban značaj daje suvremenom stručnom obrazovanju s modernom tehnologijom u laboratorijima i stručnoj praksi studenata. Upravo nam je zbog toga bitna suradnja s Končarom kao liderom u području elektroenergetike s dugogodišnjim iskustvom u području istraživanja, razvoja i proizvodnje“, istaknula je.

Predstavnice udruge Vukovarski leptirići s predsjednikom Uprave KONČARA Gordanom Kolakom
Foto: Končar

Istovremeno je nastavljena i suradnja sa Zagrebačkim računalnim savezom donacijom u informatičkoj opremi, kojom je novim prijenosnim računalima opremljena učionica u Centru mladih programera. 

 „Kao nositelj domaće industrije te samim time i društveno-gospodarskog razvoja Republike Hrvatske, imamo dužnost, želju i potrebu svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom diljem Lijepe naše – i to upravo s onima koji su u najvećoj potrebi. U tom pogledu, našu posebnu pozornost imaju upravo djeca i mladež te smo iznimno zahvalni na prilici da ove godine podržimo sve ove vrijedne inicijative. Čvrsto vjerujemo kako ulaganjem u lakše i sigurnije odrastanje djece te kvalitetnije obrazovanje mladih kao društvo stvaramo najbolji mogući zalog za svjetliju i uspješniju budućnost naše zemlje“, poručio je u prigodi obilježavanja Dana Končara mr.sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije