Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI REZULTATI INSPEKCIJE

Konačno se i ministar Kujundžić oglasio o radu doktora Jusupa iz Obrovca

Goran Jusup
Foto: Screenshot Nova TV
1/3
29.04.2019.
u 12:41

Ministarstvo nije otkrilo medicinske propuste, ustanovilo je ono što i HZZO, da nema medicinsku sestru, dodao je

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio jekako je zdravstvena inspekcija utvrdila da nije bilo ozbiljnijih medicinskih propusta u specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu.

Povod slanju inspekcije Ministarstva zdravstva bilo je prilog u emisiji Nove TV "Provjereno" o liječniku i ženskoj osobi koja radi u ordinaciji u Obrovcu kao medicinska sestra bez potrebnih kvalifikacija, te problemima zbog kojih su brojni tamošnji pacijenti promijenili izabranog liječnika.

"Na prvi pisani dopis o problemima u Jusupovoj ordinaciji u Obrovcu Ministarstvo zdravstva obavijestilo je sve dionike - HZZO, Hrvatsku liječničku komoru i Hrvatsku komoru medicinskih sestara i uputilo je svoju inspekciju kako bi provjerili je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je bila u Obrovcu u četvrtak, ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo", rekao je Kujundžić novinarima na marginama tribine o Nacionalnom programu probira raka debelog crijeva.

Medicinskih propusta nema, a konstatirali su ono što je utvrdila i inspekcija HZZO-a, da ordinacija nema medicinsku sestru, kazao je Kujundžić dodavši kako je nakon izbijanja afere Jusup otišao na bolovanje, a Ministarstvo zdravstva je obavijestilo Dom zdravlja i Zadarsku županiju da osiguraju skrb o pacijentima koji su bili kod njega upisani.

Na upit tko će umjesto Jusupa, kojem je HZZO raskinuo ugovor s danom 30. travnja, raditi u Obrovcu ministar zdravstva priznao je kako je to problem, ali to će morati riješiti lokalna zdravstvena uprava. "Nažalost, u takvim mjestima to je problem, međutim to će biti riješeno preraspodjelom, ali to je u nadležnosti Doma zdravlja, odnosno Županijskog ureda za zdravstvo", kazao je.

Na novinarsku konstataciju da se o Jusupovim problemima znalo duže vrijeme ali se ništa nije poduzelo Kujundžić je odvratio kako Ministarstvo zdravstva nitko o tome nije obavijestio. 

"Žao mi je da nas ti koji su znali nisu prije obavijestili. Čim smo dobili prvi pisani dopis poslali smo inspekciju, a ovi ljudi koji govore da su znali nama nisu davali dojave u tome smislu", ustvrdio je.   

Na pitanje može li Jusup nastaviti raditi kao liječnik i nakon što mu je HZZO raskinuo ugovor Kujundžić je odgovorio potvrdno. "U formalno-pravnom smislu, naravno, može, a može li u zdravstvenom to će procijeniti stručna tijela", rekao je.

Ključne riječi

Komentara 27

GI
giannimichelis
12:02 29.04.2019.

Kujundžić je samo potvrdio da je potpuno nepotrebna osoba, skupa sa svojim inspekcijama, zavodima i cijelim ministarstvom. Hrpa uhljebljenih maloumnih rođaka, parazita i neradnika. Ne služe ničemu osim što troše naš novac i naš kisik. Sve ih skupa treba batinama potjerati na čuvanje ovaca.

Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
11:59 29.04.2019.

Higijena?? Pa mesari imaju čišće kute a i moj deda u štali je radio u čišćoj! Nije li nepravilnost na mjestu medicinske sestre držat liječenu osobu sa psihijatrije bez škole? Može li tamo mehaničar biti neurokirurg po tim kriterijima?

DU
Deleted user
12:44 29.04.2019.

Jusupizacija ovog sustava počela je još prije više od 20 god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije