Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekoračenje brzine

Kolar:Vrijede li hrvatski zakoni za sve?

Foto: Dejan Kolar
17.02.2014.
u 10:45

Govoreći o ovome slučaju dodaje i da ovo nije jedini put da službeni automobili županije ili grada voze mnogo brže od dozvoljenoga

Vrijede li hrvatski zakoni jednako za sve ili su neki pred zakonom ipak malo „jednakiji“, pita se Vukovarac Dejan Kolar. Naime, on je prošlog tjedna snimio jedan od službenih automobila Vukovarsko – srijemske županije (VU 006 ŽU) kako Priljevom vozi oko 120 km/h.

– Išao je on i brže ali sam ga uspio tada snimiti. Najgore je što je on toliko brzo vozio na ulici gdje je promet, na pojedinim mjestima, ograničen na 50 ili 70 km/h, kaže Kolar dok nam pokazuje video snimak. Odmah potom je slučaj prijavio policiji ali, kako kaže, bez ikakvih rezultata. Tada se odlučio da se pismeno obrati MUP-u, gdje je pojasnio cijeli događaj, poslije čega je ipak dobio poziv da se javi u PP Vukovar. – Ispričao sam im što sam imao. Zamolili su me da im dostavim snimak što sam i učinio. Nisam dobio ništa pismeno od policije osim obećanja da će istražiti što se zapravo dogodilo toga dana. Učinio sam to jer sam ja za jedan kilometar prekoračenja morao platiti kaznu od tisuću kuna. Sad me živo interesira što će biti sa ovim slučajem. U svakom slučaju očekujem da nešto poduzmu, ističe Kolar.

Govoreći o ovome slučaju dodaje i da ovo nije jedini put da službeni automobili županije ili grada voze mnogo brže od dozvoljenoga ali i da se na to izgleda nitko ne obazire ili nitko ne smije reagirati. – Pitam se samo što bi se dogodilo da je neki civilni automobil tako prošao nekom prometnicom. Pronašli bi ga u roku od par minuta i naplatili masnu kaznu, zaključio je Kolar. Crni Citroen C5, registracijskih oznaka VU 006 ŽU, koristi dožupan Vukovarsko – srijemske županije Đorđe Ćurčić. – Koristim i taj automobil kao i neke druge. Iskreno, ne znam da sam vozio toliko brzo posebno ne na mjestu gdje je ograničenje 70 km/h. Spreman sam da se odazovem pozivu policije i ako se utvrdi da je to istina da platim kaznu, rekao je Ćurčić.

>> Austrijanac jurio A1 brzinom od 250 kilometara na sat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije