Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska banka

Klimatski šokovi ugrožavaju vodu, hranu i energiju

Jim Yong Kim
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2014.
u 06:50

Ono što danas nazivamo ekstremnim vremenskim uvjetima u budućnosti bi mogli postati uobičajeni, upozorava se u studiji

Podaci pokazuju kako dramatične klimatske promjene, globalno zagrijavanje i ekstremni vremenski uvjeti, koji bi mogli postati uobičajeni, već sada nanose ozbiljne štete prije svega stanovnicima određenih područja, stavljajući u područje nesigurnosti hranu, vodu i energiju, navodi se u najnovijem izvješću Svjetske banke o klimatskim promjenama.

Stručnjaci upozoravaju da je u posljednjih nekoliko godina količina padalina posebno porasla na jednom kraju svijeta, dok se u područjima koja su inače izložena suši ona još pojačala.

Globalno zagrijavanje treba hitno zaustaviti inače nas očekuje najcrnji scenarij – nestašica hrane, vode i energije. To je još moguće spriječiti ako se zagrijavanje na globalnoj razini drži ispod dva posto, ali u tome moraju sudjelovati svi – istaknuo je Jim Yong Kim, čelni čovjek Svjetske banke. Naglasio je i kako se najrazvijenija svjetska gospodarstva moraju okrenuti ekološkoj tehnologiji, održivoj gradnji i čišćem javnom prijevozu. – Svjetski vođe moraju shvatiti kako čista, zelena ekonomija ne znači istovremeno manji rast – zaključio je.

>>'Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova današnjice'

>>Globalna potražnja za kavom rast će za čak 1,8 milijuna kilograma godišnje

Komentara 2

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
19:57 26.11.2014.

Ponovo dobro izredzirana manipulacija od strane Novog Svjetskog Poredka! Prvo nema nikakvog globalnog zatopljavanja! Sto vise temperatura pada i usli smo u malo ledeno doba. Drugo mi na sunce ne uticemo ...sunce grije kao sto je stoljecima grijalo. Trece, lazz koja nam je servirana da se zemlja okrece oko sunca je laz- sunce se okrece oko zemlje bas kako je u Bibliji napisano.... tko ne vjeruje neka dobro prouci... Cetvrto na ovoj stranici imate samo u USA "31,487 American scientists have signed this petition" naucnika sto su potpisali peticiju protiv vase lazne propagande. Peto ....zloupotrebljavate Nikole Tesle patente...namjerno kreirate potrese ....namjerno kreirate poplave kao ona sto je ne tako davno bila kod nas....namjerno s Teslinim patentima kreirate tsunami...namjerno kreirate suse sa HAARP.... Sav taj kriminal radite!!! I onda preko vase anti humane Agende 21 vrsite propagandu da treba 95% ljudi ubiti. Onda na osnovu vasih kriminalnih radnji osudujete obicnog malog covjeka i uvodite porez na plin zivota ...plin co2 ...plin koji mi izdisemo ...a biljke se hrane s njim.... Kad ce se ovaj kriminal nad malim covjekom zaustaviti ....kriminal sto je dobro smisljen od strane NWO i sto se krije iza klima i zelenih...

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:51 26.11.2014.

VL ako vec prenosite ovu laznu propagandu NWO....informirajte se malo ...pa ce te vidjeti da smo mi usli u ledeno doba manjeg intenziteta. Kakve veze ima jedan bankar sa "globalnim zatopljavanjem"? Svi znamo da NWO zloupotrebljava Tesline pronalaske i praviravi suse, poplave, potrese i manipulira s vremenom. Po pitanju energetike i tu se Tesla pobrinuo, svaki moze imati besplatno struju. Teslin patent za besplatnu struju postoji. Takoder ne treba nam nafta (to nije nikakvo fosilno gorivo, jos jedna laz i manipulacija od strene NWO) Tesla se za sve to pobrinuo. KAd je izgradio njegov toranj u NY da bi NY imao besplatnu struju...mafijo srusili ste njegov toranj. Ima i hladna fuzija(vode) i auti mogu bez problema raditi na cold fusion. I za to postoje patenti recimo Dr. Eugene F. Mallove kojeg ste ubili kao i Teslu da bi im oduzeli njihove radove i drzali ljude neznane i to neznanje naplacivali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije