Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svrha otkrivena

Kineski balon prikupljao podatke o američkim vojnim lokacijama

Navodni kineski nadzorni balon iznad SAD-a
Foto: U.S. Air Force/NEWSCOM
1/3
03.04.2023.
u 15:42

Kineski balon koji je letio preko teritorija Sjedinjenih Država možda je prikupio podatke o nekoliko američkih vojnih lokacija, unatoč tome što je američka vlada to pokušala spriječiti, objavio je u ponedjeljak NBC News, pozivajući se na dva visoka američka dužnosnika i bivšeg visokog vladinog dužnosnika.

Balon, koji je kontrolirao Peking, nekoliko je puta u veljači preletio preko nekih lokacija, rekli su dužnosnici. "Podaci koje je Kina prikupila bili su većinom elektronički signali, koje se može hvatati od oružanih sustava ili koji uključuju komunikaciju osoblja baze, a ne slike", rekli su. Američki dužnosnici nisu bili dostupni za komentar. Balon je početkom veljače tjedan dana letio preko SAD-a i Kanade, a oboren je po nalogu američkog predsjednika Joea Bidena iznad Atlantskog oceana. Američki državni tajnik Antony Blinken odgodio je zbog tog incidenta posjet Pekingu.

VIDEO: Šef Wagnera hrabro skriven u mraku podigao rusku zastavu u Bahmutu i poručio: 'Grad je zauzet'

Komentara 1

US
ustrajan
18:15 03.04.2023.

Naprotiv, americka vlada, je ucinila apsolutno sve da stari Joza posteno zaradi milione koje njemu i njegovoj obitelji redovito placaju Kinezi: pustili su da sonda snimi sve sto je Kineze interesiralo i tek tada su srusili balon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije