Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja

Kim Jong Un: SAD je u našem dometu, tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
01.01.2018.
u 07:48

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u ponedjeljak je u svom novogodišnjem obraćanju poručio da Sjedinjene Države neće moći započeti rat protiv Sjeverne Koreje sada kad ta država može pogoditi američki teritorij svojim nuklearnim naoružanjem.

"Cijele Sjedinjene Države su u dometu našeg nuklearnog oružja, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu. Ovo je stvarnost, a ne prijetnja", rekao je Kim Jong Un.

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa, te je proglasio da je njegova država u 2017. postala nuklearna sila.

Naglasio je da će Pjongjang iskoristiti to oružje samo kad sigurnost države bude pod prijetnjom.

Sjevernokorejski čelnik je u govoru rekao i kako dvije Koreje trebaju poboljšati svoje odnose, te da je put prema dijalogu otvoren.

Kim Jong Un razmatra slanje sjevernokorejske sportske delegacije na Olimpijske igre koje će se u veljači održati u južnokorejskom Pyeongchangu, te je otkrio kako bi se dvije Koreje u bliskoj budućnosti trebale sastati kako bi raspravile o toj temi.

Komentara 19

HL
HV_LAKI102
08:41 01.01.2018.

Sretna Nova Godina svim Hrvatima koji vole svoju domovinu Hrvatsku ma gdje bili......Hitler,Staljin,Tito, Milosevic,Putin,Kim=DIKTATURA ZHS!!

VO
vorda400
09:39 01.01.2018.

Masni blefer uspjelo mu par lansiranja iz njegovog mirnovca samo je pitanje vremena kad se bude nesto pokvarilo na toj skalameriji a raketa bude zavrsila na krivom mjestu pa ga njegovi budu maknuli

Avatar unačelu
unačelu
09:46 01.01.2018.

Baš je moćan 😀😀 Sretna Nova svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije