Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s Trumpom

Kim Jong Un družio se s osobljem sjevernokorejske ambasade

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.02.2019.
u 15:30

Sjevernokorejski vođa stigao je u Hanoi u utorak ujutro nakon trodnevna putovanja uglavnom vlakom

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un posjetio je u utorak veleposlanstvo svoje zemlje u Hanoiju, no ostatak dana uoči summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom proveo je u luksuznom hotelu u kojem je odsjeo.

U vijetnamskoj prijestolnici se u srijedu i u četvrtak održava novi susret sjevernokorejskog čelnika i američkog predsjednika koji se nada denuklearizaciji Pjongjanga, premda je rekao da je svjestan da će za to trebati vremena. Kim je proveo oko sat i pol vremena s osobljem sjevernokorejske ambasade prije no što se, praćen stražom u crnim odijelima koji su se vozili u povorci oko njegova mercedesa, vratio u hotel Melia Hanoi.

Očekuje se da će Trump sletjeti u Hanoi oko 21,15 navečer po lokalnom vremenu (14,15 GMT) i vjerojatno će odsjesti u JW Marriot Hanoi.

Pogledajte video: Konvoj Kim Jong Una u Vijetnamu

Sjevernokorejski vođa stigao je u Hanoi u utorak ujutro nešto prije 11 sati prijepodne nakon trodnevna putovanja uglavnom vlakom.

Kim Jong Un koji je došao iz Kine iskrcao se iz svog glasovitog oklopljenog vlaka maslinasto zelene boje u željezničkoj stanici u Dong Dangu, mirnom vijetnamskom gradiću uz granicu, nakon putovanja vlakom od 4.000 km.

Školarci su pozdravljali Kim Jong Una koji je bio u pratnji najbližih suradnika i osobnih čuvara, mašući sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavicama. Kim je pozdravio mnoštvo smiješeći se, a zatim se u mercedesu u konvoju uputio u Hanoi.

Foto: Reuters/PIXSELL

Predviđen je kratak privatni sastanak Kima i Trumpa u srijedu navečer prije nego što se održi radna večera, rekla je novinarima Trumpova glasnogovornica Sarah Sanders u avionu Air Force One na putu za Hanoi. Američki državni tajnik Mike Pompeo koji je također stigao u Hanoi u utorak, zahvalio je vijetnamskome ministru vanjskih poslova Pham Binh Minh na njegovim naporima da organizira ovaj summit.

"Želio bih zahvaliti cijelome timu i vijetnamskome narodu, za organizaciju ovog summita", rekao je Pompeo u videosnimci objavljenoj na službenome Twitteru vijetnamske vlade.

Južnokorejska agencija Yonhap javila je da je u utorak u Hanoi stigao i američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, poznat ranije po svojim tvrdim stajalištima prema Sjevernoj Koreji koje je u posljednje vrijeme ublažio. Nije poznato hoće li on sudjelovati na sastanku Trumpa i Kima.

Trump i Kim prije toga su se sastali u lipnju u Singapuru, gdje je Kim naglasio spremnost za "kompletnu denuklearizaciju".

Komentara 4

MP
miroslav.petkovic.7564
15:39 26.02.2019.

Oceli se baren izvinuti Ameri Vjetnamskom narodu za milione poginulih!

DU
Deleted user
17:12 26.02.2019.

Ne bi se čudio da su Rusi naložili Kim Jong Unu da uz fanfare potpiše mirovni sporazum, kako bi Putinov sluga Trump dobio nobelovu nagradu za mir, te upisao bar jedan politički uspjeh, bar pred izbore. Već se spominjalo kako ruski brodovi krše sankcije spram S. Koreje. Jedino oni i Kinezi drže S. Koreju na životu, pa mogu na tako što nagovoriti Kim Jong Una.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije