Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

KBC Sestre Milosrdince dobio Sonocubic Fine- program za otkrivanje anomalija na srcu fetusa

U Hrvatskoj se od ukupnog broja djece sa srčanom greškom danas prepoznaje maksimalnih 15-35 posto, a ova tehnologija za čiju je dostupnost na hrvatskom tržištu zaslužna tvrtka Medicorus d.o.o. omogućava da se na automatizirani, brz i učinkovit način prikažu presjeci fetalnog srca te se trostruko podigne razina postavljanja sumnje u srčanu grešku
02. studenoga 2013. u 17:30 1 komentara 111 prikaza
sonocubic fine
Foto: Medicorus d.o.o.

U KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu instaliran je SONOCUBIC FINE najsofisticiraniji svjetski program za otkrivanje slučajeva trudnoće sa sumnjom srčane greške fetusa, priopćeno je iz tvrtke Medicorus d.o.o.

U Hrvatskoj se od ukupnog broja djece sa srčanom greškom danas prepoznaje maksimalnih 15-35 posto, a ova tehnologija za čiju je dostupnost na hrvatskom tržištu zaslužna tvrtka Medicorus d.o.o. omogućava da se na automatizirani, brz i učinkovit način prikažu presjeci fetalnog srca te se trostruko podigne razina postavljanja sumnje u srčanu grešku- pa čak i do 90 posto.

- Većinu prirođenih srčanih grešaka moguće je liječiti već od najranije dobi, u nekim slučajevima čak i intrauterino. Stoga je dobra i rana dijagnostika ključna, a medicina je na tom području znatno uznapredovala- kazao je Prof. dr. sc. Ivan Malčić, vrhunski stručnjak u području fetalne ehokardiografije u regiji.

SEZONA TERASA
Hrvatski grad kafića: Da ih obiđete sve trebalo bi vam 14 dana. I svaki dan treba sjesti u 14 kafića...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno