Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja i ovlasti

Kazneno prijavljen: Bivši načelnik općine Jelenje u poslu s tuđim zemljištem

policija
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
21.07.2014.
u 14:49

Sumnja se da je Juretić, dok je bio načelnik, kao odgovorna osoba, u razdoblju od srpnja do prosinca 2004. godine s tri kupca zaključio ugovore o kupoprodaji zemljišta iako parcele nisu bile upisane kao vlasništvo Općine.

Zbog prodaje zemljišta koje nije bilo općinsko vlasništvo i od čije kupoprodaje dobiveni novac nikad nije položen na račun Općine policija je mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila Branka Juretića (59), bivšeg načelnika Općine Jelenje u zaleđu Rijeke, kojeg sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti. Sumnja se da je Juretić, dok je bio načelnik, kao odgovorna osoba, u razdoblju od srpnja do prosinca 2004. godine s tri kupca zaključio ugovore o kupoprodaji zemljišta iako parcele nisu bile upisane kao vlasništvo Općine.

Istraga o ovom slučaju započela je u  listopadu lani,  nakon što je u Državno odvjetništvo stigla prijava Općine Jelenje i njenog sadašnjog načelnika Ervina Radetića koji su posumnjali da je Juretić "muljao" sa zemljištima kad im je na vrata zakucao jedan od trojice kupaca s urednim potvrdama o plaćenom zemljištu za koje je bio uvjeren da je njegovo i namjeravao ga je staviti u funkciju. Tada je otkriveno da parcela nije ni općinska ni njegova iako ju je pošteno platio, a potom su se pojavila još dva kupca sa istim problemom. Od svih je Juretić, što su potvrdili blagajničkim uplatama, primio novac na ruke, ali nikad ga nije propisno proveo kroz računovodstvo niti položio na općinski račun čime je proračun oštetio za oko 250 tisuća kuna.  Kupcima zemljišta, potvrdio je načelnik Ervina Radetić, Općina je naknadno vratila novac. U međuvremenu, Općina je protiv svog bivšeg čelnika podnijela još dvije kaznene prijave zbog sumnji u slične malverzacije sa parcelama i to u deset slučajeva, no kriminalističko istraživanje još nije okončano.   

>> Zbog sumnje u malverzacije sa zemljištem uhićena Vinka Cetinski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije