Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravni spor

Karamarko ušao u HDZ bez odobrenja Visokog časnog suda

kosor, karamarko (1)
Robert Anić/PIXSELL
Autori: mš/VLM, pmž/VLM
25.09.2011.
u 10:19

Osoba se u stranku može vratiti samo uz suglasnost VČS, stoji u StatutU

”Članom stranke ne može postati osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a, ili čije je ponašanje u suprotnosti s Etičkim kodeksom stranke. Iznimno, osoba koja je istupila iz HDZ-a, može postati član stranke, uz suglasnost Visokog časnog suda”, stoji u članku 8. Statuta HDZ-a.

Na naše pitanje je li se Visoki časni sud sastao u posljednja dva mjeseca, glasnogovornica stranke Sunčana Glavak odgovorila nam je: Nije se sastao. A to znači da je povratnik u HDZ, ministar Tomislav Karamarko, u stranku učlanjen protustatutarno. Ako bi se, a valjda bi trebali, držali Statuta Karamarko bi još uvijek bio nestranačka snaga HDZ-ove vlade.

Pitanje je je li to jedina greška koju je stranka učinila što se tiče rada Visokog časnog suda koji između ostalog odlučuje i o kažnjavanju i o isključivanju iz stranke. Naime, od Sunčane Glavak nismo dobili odgovor na pitanje kada se posljednji put sud sastao i o čemu je raspravljao. Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić nije želio pričati o Statutu, pa smo odgovor na pitanje je li Karamarko “ilegalac” u stranci potražili od ljudi iz samog vrha stranke.

- Ne znam uopće kada se posljednji put Visoki sud časti sastao. Ne znam niti tko sjedi u tom sudu. Mislim da je predsjednik još uvijek Florijan Boras - odgovorio nam je jedan od osnivača HDZ-a. Ili se u HDZ-u i dalje prave “englezi” i drže se strategije “HDZ ne zna” ili je u pitanju mala tragedija. Jer kako drukčije protumačiti činjenicu da nitko u stranci ne zna (ili ne želi reći) kada se posljednji put Visoki sud časti sastao i o čemu je raspravljao. Za stranku koja se u posljednje vrijeme voli predstavljati kao najveći sljednik slova zakona porazna je činjenica da ih očito nije briga je li se ministar Karamarko učlanio u HDZ u skladu s procedurom ili ne.

- Nisam čuo da se ikakav sud časti sastao zbog ministra Karamarka i njegovog povratka u HDZ, ali nisam čuo da se sastao niti oko Ljube Ćesića Rojsa koji je također bio na saboru na poziv šefice. A treba spomenuti i slučaj Vesne Škare Ožbolt koja je napustila stranku i otišla u drugu, što bi za stranku trebao biti i veći prijestup od samog napuštanja stranke. Ali i Ćesića Rojsa i Vesnu Škare Ožbolt HDZ vraća u svoje redove zbog izbora.

– Stranka se širi prema rubovima centra i desnici. - i 200 glasova u Gorici koje Vesna može osigurati su jedan, a možda i više mandata - kaže Žarko Puhovski.

Komentara 104

TM
tesla moj ponos
12:07 25.09.2011.

U HDZ nitko ne plaća članarinu ! Neka ispišu opomene !

KI
kiwi2
10:06 26.09.2011.

. Karamarko je htio biti spasitelj HDZ-a, a ispao je ovca.

KI
kiwi2
10:46 25.09.2011.

. Baš zanimljivo će biti za praćenje kako će ta muljaža završiti. Inače, muljaže HDZ-a i oko njega nisu nikakva novost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije