Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANIJA ISKUSTVA

Palestinski sudac objasnio zašto tijekom ramazana neće dopuštati razvode

Foto: Reuters
28.05.2017.
u 16:35

Cjelodnevno suzdržavanje od hrane i cigareta u sklopu strogog posta koji nalaže vjera može rezultirati naglim i nepromišljenim odlukama pa su   palestinski islamski sudovi naredili da tijekom ramazana nema razvoda

Predsjedavajući palestinskih islamskih sudova odredio je sucima da tijekom mjeseca ramazana ne izriču presude o razvodima jer cjelodnevno suzdržavanje od hrane i cigareta u sklopu strogog posta koji nalaže vjera, može rezultirati naglim i nepromišljenim odlukama. 

U priopćenju vrhovnog suca Mahmuda Al Habaša stoji da se njegova odluka temelji na "iskustvu iz ranijih godina". 

Tijekom muslimanskoga svetog mjeseca, koji je započeo u subotu, "neki vjernici, jer ne jedu i ne puše, stvaraju probleme u braku te nerijetko donose ishitrene odluke", objasnio je. 

Da bi se izbjegli takvi slučajevi, zahtjevi za razvodom braka tijekom ramazanskog mjeseca neće se razmatrati. O njima će se odlučivati nakon što post završi. 

Po sudskim podacima, razvodi su među Palestincima sve češći, većinom zbog teških ekonomskih prilika na okupiranim teritorijima gdje su siromaštvo i nezaposlenost gotovo pravilo.

Po službenim podacima tijekom 2015. na području Zapadne obale i u Pojasu Gaze sklopljeno je više od 50.000 brakova, a više od 8000 ih je razvrgnuto. 

O sklapanjima i razvodima brakova na Palestinskim teritorijima odluke smiju donositi isključivo vjerski sudovi. 

Komentara 3

IB
ibiza
21:53 28.05.2017.

koga to zanima , nemoj te ljude sa tim glupostima opterecivati....

Avatar nekakav
nekakav
07:26 30.05.2017.

kako ovo na slici fino izgleda... moramo i mi u muslimane. oni očito jedu bolje, finije. nije ni čudo da ih je sve više. dok nas zapadna prehrambena industrija ubija. klorom tretiraju meso. fluorom vodu (u americi). bio neki dan čovjek kod mene, vratio se sa izleta po americi. nije moga vjerovati kakvu hranu tamo jedu. sve kemijski tretirano. peciva kisela.

IC
ice12
23:43 28.05.2017.

Cemu onda sluzi takav post ako ljude cini mrzovoljnima i nepromisljenima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije