Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sever milanoviću:

'Kad će Vlada učiniti nešto što će na lica građana izmamiti osmijeh, a ne podsmijeh'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.01.2014.
u 14:57

Predsjednik NHS-a premijeru Milanoviću uputio je pismo povodom Svjetskog dana smijeha.

- Kad će konačno Vaša Vlada učiniti nešto što će na lica hrvatskih građana izmamiti bar osmijeh, a ne podsmijeh, melankoliju, grč bijesa i škrgut zuba te prazan i beznadan pogled?! - pita Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, u pismu koje je uputio premijeru Zoranu Milanoviću povodom Svjetkog dana smijeha koji se obilježava danas.

- Ne znamo je li Vama i Vašoj Vladi do smijeha, ali većini hrvatskih građana nije. Zadnji poznati podaci govore kako je na kraju mjeseca studenog 2013. godine čak 296 117 građana bilo pod ovrhom i kako su imali nepodmirenih obveza u iznosu većem od 23 milijarde kuna. Jasno je kako je kraj 2013. godine dočekalo pod ovrhom više od 300 000 blokiranih građana. Tomu treba pridodati podatak o prosječnoj mirovini za mjesec studeni koja je iznosila 2.277,04 kn, prosječnoj neto plaći za mjesec listopad koja je iznosila 5.506,00 kn te novoj minimalnoj plaći za 2014. godinu koja iznosi 3.017,61 kn. Ne smije se zaboraviti ni današnji podatak o 370 015 nezaposlenih.

Tako bismo još u nedogled mogli navoditi podatke o stanju hrvatskoga gospodarstva i hrvatskih građana, o mladima koji su prisiljeni napuštati domovinu u potrazi za poslom, o čak ¾ hrvatskih građana koji imaju nedostatne mjesečne prihode za pokriće svojih osnovnih, redovitih mjesečnih troškova, o radnicima koji rade bez plaće ili radnicima koji strepe za svoje plaće i svoja radna mjesta, o razočaranim umirovljenicima potonulim u neimaštinu, o kopačima po kontejnerima i skupljačima praznih boca, o rastućem broju siromašnih i utučenih, o morbidnoj besperspektivnosti i beznađu, sumornosti i potištenosti, depresiji, apatiji i strahovima koji su zavladali hrvatskim društvom. Pa kome onda uopće može biti do smijeha!?- piše Sever u pismu.

>> Sindikati napustili pregovore i traže ostavku Mrsića

Komentara 5

Avatar ambasadoor
ambasadoor
15:42 10.01.2014.

"Kad će Vlada učiniti nešto što će na lica građana izmamiti osmijeh.."-kad na vrbi rodi grozdje.

AM
ameris
15:19 10.01.2014.

Je li g.Sever u svemu o čemu piše i sam dopronio je druga stvar.Ovaj put ,kao i inaće,govori jasno,točno , odgovorno i istinito.Dodao bih samo: g.Milanović nikada se ne bi prihvatio premijerske pozicije da je bio svijestan svojih hendikepa ii apsolutne nesposobnosti SDP-ove "elite" u vođenju države ! Cijela Vlada je nesposobna do krivične odgovornosti ! Ima li načina da u to povjeruju te da se na miran način povuku? Izbori su jako daleko.

RT
rt20ab
15:43 10.01.2014.

Kada izvrse kolektivini harakiri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije