Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena ZOR-a

Sindikati napustili pregovore i traže ostavku Mrsića

sindikati
Foto: Boris Ščitar
1/3
28.11.2013.
u 14:08

Najavili su prosvjedni skup na Markovu trgu u četvrtak, 5. prosinca, kada se očekuje da će Vlada sa sjednice uputiti u Hrvatski sabor izmjene ZOR-a

Za vrijeme trajanja sjednice Vlade pred Banskim dvorima okupili su se predstavnici pet sindikata, javlja HRT. Nezavisni hrvatski sindikati, SSSH, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske poručili su – STOP nasilju nad radnim zakonodavstvom. Najavili su prosvjedni skup na Markovu trgu u četvrtak, 5. prosinca, kada se očekuje da će Vlada sa sjednice uputiti u Hrvatski sabor izmjene ZOR-a.

 – Kako pregovarati s ministrom rada koji se ponaša po načelu "napisah i potpisah, a onda što napisah potpisah, ali ne potpisah" te "što rekoh, to porekoh i ne rekoh", poručio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel izvijestio je kako se sindikalne središnjice povlače iz pregovora o izmjenama ZOR-a i GSV-a te traže ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog jednostrano nametnutih rješenja u novom ZOR-u.

>> Izmjene ZOR-a dovest će do novog rasta nezaposlenosti

Komentara 2

CA
campa
20:31 28.11.2013.

Postupci Mršića pokazali su što političari misle o sindikatima i koliko ozbiljno ih doživljavaju.Do sada su političari uvijek uspjevali razjediniti sindikate popdmičivanjem(sjetimo se samo nekih saborsjih zastupnika a bivših sindikalaca).Ako sindikati žele nešto postići moraju ostati složni i štititi radnička prava ono za što su birani .Očito je da ova vlada nema ni mrvice socijademokratskog u svom radu i tretiraju radništvo kao brojeve i potrošni materijal a sve za interes stranog i domačeg krupnog kapitala koji će ih znati izdašno nagraditi za lojalnost.Premjer je i sam rekao da je on liberalnog svačanja.

DE
denihr
15:08 10.01.2014.

MIRSAD MRŠIĆ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije