Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Valls Noyes

Nakon krize u Vatikanu dolazi u Zagreb

Julieta Valls Noyes
Foto: Twitter
26.06.2015.
u 07:55

Julieta Valls Noyes pohađala je istu školu kao i general Drago Lovrić

SAD podržava hrvatske korake prema regionalnoj suradnji i rješenju bilateralnih i političkih ostavština konflikata na Balkanu, kazala je buduća američka veleposlanica u Zagrebu Julieta Valls Noyes u saslušanju pred Senatom, koji joj je, nakon predsjednika Baracka Obame, dao zeleno svjetlo da nakon ljeta zamijeni Kennetha Mertena. Uz regiju, Julieta Valls Noyes apostrofirala je kako će se zalagati za bolje ekonomske veze te za Hrvatsku kao energetsko čvorište.

Ta Amerikanka kubanskog porijekla dolazi iz Ureda za europske i euroazijske poslove State Departmenta, a u diplomatskoj biografiji joj stoji priprema predaje Panamskog kanala, iskustvo u Madridu i Gvatemali, mandat zamjenice veleposlanika u Vatikanu od 2008. do 2011. Upravo je taj mandat istaknula kao važan za novu dužnost “budući da je Hrvatska izuzetno katolička država”, no on će u povijesti ostati zabilježen zbog krize nakon objave WikiLeaks depeša u kojima je otkrila viđenje vatikanske diplomacije za pontifikata Benedikta XVI.

Glasnogovornik Federico Lombardi preopterećen je poslom i nema utjecaja na odluke jer nije dio papinskog uskog kruga, pisala je. Kardinal Tarcisio Bertone, državni tajnik, povlađuje papi i neće mu prenijeti lošu vijest. Papu su, piše, okružili savjetnici koji paze da se ne čuju različita mišljenja.

“Kardinali pate od tehnofobije. Samo jedan od savjetnika ima Blackberry, a šačica njih e-mail, pa se i zbog toga izjave krivo interpretiraju”, pisala je.

Julieta Valls Noyes magistrirala je na Industrial College of the Armed Forces, vojnoj školi za logistiku i obuku u korištenju resursa u strategijskom planiranju nacionalne sigurnosti, koju je pohađao i hrvatski general Drago Lovrić.

>> Barack Obama nominirao Julietu Valls Noyes za novu veleposlanicu u Hrvatskoj

Komentara 7

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
08:02 26.06.2015.

Opet regija!? A sad u Hrvatsku dolazi ova rekla-kazala. Bože oslobodi.

AG
Agramer198
09:07 26.06.2015.

Kakav mrtvi Balkan i "regija"?? Pa dajte nam više živjeti!

DU
Deleted user
08:26 26.06.2015.

Ako nis drugo, barem je prekrasna zena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije