Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresna priča

Josipovčanka: Da nam nije pseće hrane, ne bismo preživjeli

Kontejner, kopanje po smeću
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.02.2014.
u 19:53

– Samo da mi Bog da još toliko da poživim dok unuka ne završi te dvije-tri godine škole koliko joj je ostalo do kraja da može početi raditi. A onda neka i umrem, neće mi biti žao – priča V. K.

Josipovčanka V. K. (67) ispričala je potresnu priču za Glas Slavonije. Ona, njezin bolesni sin, unuka, kojoj je zakonita skrbnica i psi koji su dolutali do kuće i koje je prihvatila žive u josipovačkoj pustari, a prema njezinim riječima, da nema pseće hrane koju dobiva, njih troje odavno bi umrli od gladi.

Gladni smo i željni svega. Da nam nije pseće hrane koju dobivam od udruge za zaštitu životinja za četiri psa koja sam udomila, ne bismo preživjeli – opisuje V. K., i sama boležljiva, koja jedan obrok iz Pučke kuhinje na koji ima pravo mora podijeliti na tri dijela. 

– Da mi nije unuke, već bih se ponovno pokušala ubiti. Zakoniti sam joj skrbnik jer su mi sina branitelja prevarili pa je ostao bez svega, čak i bez djeteta. Naime, unuku sam uspjela izvući iz doma u koji ju je država bila smjestila pa smo sada ipak sretni što smo, čak i ovakvi jadni kakvi jesmo, ponovno zajedno i živimo opet kao obitelj. Samo da mi Bog da još toliko da poživim dok unuka ne završi te dvije-tri godine škole koliko joj je ostalo do kraja da može početi raditi. A onda neka i umrem, neće mi biti žao – priča V. K.

Obitelj živi u 28 kvadrata, a V. K. kaže i da prevrće po kontejnerima. Humanitarna udruga Rijeka obitelji nastojat će im pomoći koliko god bude mogla.

Cijeli članak čitajte ovdje.  

>> Živi u staroj i derutnoj kući, a krov samo što se ne uruši  

>> Siromašni – skupina koju se u Hrvatskoj najviše diskriminira

Komentara 14

GU
gustirna
20:13 20.02.2014.

a ja se citajuci naslov prestarsio da je zena od josipovica toliko pocela stediti da su se na pantovcaku prebacili na psecu hranu. a kad tamo, to je zena iz josipovca za koju pantovcak mari koliko i za poplavu..........

AM
ameris
20:36 20.02.2014.

Josipovac,skoro pa predgrađe Osijeka,naseljen pretežno doseljenicima iz H.Zagorja,bogati ljudi..nije za vjerovati da josipovčani to znaju ! Zna li to župnik ?

GO
godfather2
20:43 20.02.2014.

Ma gdje je onaj Drmić iz hdss-ba što se kur....o sa bijelim audijem a6 na samom trgu, jel to ono inati se gladna slavonijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije