Naslovnica Vijesti Crna kronika

Josip Antuna Rupnik proglašen je krivim zbog klevete Rockwoola

U obrazloženju presude sutkinja Mirna Frančišković objasnila je kako Rupnik ni za jednu tvrdnju o nezakonitim radnjama, malverzacijama i stjecanju nezakonitog novca nije dao dokaz.
11. prosinca 2009. u 14:51 4 komentara 4 prikaza
rockwool
Foto: Arhiva VL/Ana Pisak

PULA - Općinski sud u Puli predsjednika "Zelene stranke - Zelene alternative" Josipa Antuna Rupnika proglasio je krivim zbog klevete pićanske tvornice kamene vune Rockwool.

U obrazloženju presude sutkinja Mirna Frančišković objasnila je kako Rupnik ni za jednu tvrdnju o nezakonitim radnjama, malverzacijama i stjecanju nezakonitog novca nije dao dokaz.

Rupnik će po 20 tisuća kuna morati platiti kao građanin i kao predsjednik stranke, platit će i sudske troškove, a o svome trošku na ukupno 16 portala i tiskovina morat će objaviti ispriku. Po izricanju presude Rupnik je novinarima rekao da ni on ni stranka nemaju novca, da je Rockwool dužan građanima Pićanštine te da od nadležnih očekuje da rasvijetle pozadinu Rockwoolova dolaska u Istru.

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • bili-tartuf:

    ma ti Zeleni su Svi dica udbasá....

  • jankoprekobrda:

    Toliko o \"nezavisnom i nekorumpiranom\" Hrvatskom pravosudju. Bravo, a zasto sud nije zatrazio dokaze od Rockwola ili poslao USKOK da ispita i provijeri????

  • Deleted user:

    Taj toboznji sud i ta glupa sutkinja ZASTRASUJU na ovaj nacin ne samo tog covjeka nego i JAVNOST. ... Ince, upravo se odrzava svjetska konferencija o globalnom zatopljenju, sudjeluju sve zemlje svijeta, a NITKO NIJE DOKAZAO DA SE TO DOGADJA ... prikaži još! ZBOG LJUDSKIH AKTIVNOSTI. Dakle, svjetska konferencija BEZ DOKAZA!!! Kako se nesto moze BEZ DOKAZA .... tako, da ljudi IMAJU PRAVO O NECEMU MISLITI NA GLAS i takvo razmisljanje nas glas NIKAKO SE NE MOZE OKVALIFICIRATI KAO KLEVETA. ... nigdje, nego samo u KORUMPIRANOM ISTARSKOM SUDSTVU koje vrvi budalama kao ta toboznja sutkinja koja u svojoj do srzi pokvarenoj dusi nosi nakaradne pojmove o pravdi ... Evo, to ja mislim o NJOJ, sutkinji ... Je li i to kleveta ili moje USTAVOM GARANTIRANO PRAVO slobode GOVORA?!!!!! Ta zenetina je u stvari prekrsila USTAV .... a toga osudjenoga trebalo bi za pravo POHVALITI ZA BRIGU i TO DA MU JE STALO DA SE STANE NE KRAJ LOPOVLUKU - a ne da ga se kaznjava i to odlukom jedne primistivke ... Je i bilo moguce presudu donijeti uz pomoc POROTE? ... jer ovu su ocigledno POTKUPILI ...(a nemam dokaze za to ... ali ocigledno je da s njom nesto nije u redu ...)