Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josip Antuna Rupnik proglašen je krivim zbog klevete Rockwoola

rockwool
Arhiva VL/Ana Pisak
11.12.2009.
u 14:51

U obrazloženju presude sutkinja Mirna Frančišković objasnila je kako Rupnik ni za jednu tvrdnju o nezakonitim radnjama, malverzacijama i stjecanju nezakonitog novca nije dao dokaz.

PULA - Općinski sud u Puli predsjednika "Zelene stranke - Zelene alternative" Josipa Antuna Rupnika proglasio je krivim zbog klevete pićanske tvornice kamene vune Rockwool.

U obrazloženju presude sutkinja Mirna Frančišković objasnila je kako Rupnik ni za jednu tvrdnju o nezakonitim radnjama, malverzacijama i stjecanju nezakonitog novca nije dao dokaz.

Rupnik će po 20 tisuća kuna morati platiti kao građanin i kao predsjednik stranke, platit će i sudske troškove, a o svome trošku na ukupno 16 portala i tiskovina morat će objaviti ispriku. Po izricanju presude Rupnik je novinarima rekao da ni on ni stranka nemaju novca, da je Rockwool dužan građanima Pićanštine te da od nadležnih očekuje da rasvijetle pozadinu Rockwoolova dolaska u Istru.

Komentara 4

BT
bili-tartuf
15:07 11.12.2009.

ma ti Zeleni su Svi dica udbasá....

JA
jankoprekobrda
15:08 11.12.2009.

Toliko o \"nezavisnom i nekorumpiranom\" Hrvatskom pravosudju. Bravo, a zasto sud nije zatrazio dokaze od Rockwola ili poslao USKOK da ispita i provijeri????

DU
Deleted user
20:52 11.12.2009.

Taj toboznji sud i ta glupa sutkinja ZASTRASUJU na ovaj nacin ne samo tog covjeka nego i JAVNOST. ... Ince, upravo se odrzava svjetska konferencija o globalnom zatopljenju, sudjeluju sve zemlje svijeta, a NITKO NIJE DOKAZAO DA SE TO DOGADJA ZBOG LJUDSKIH AKTIVNOSTI. Dakle, svjetska konferencija BEZ DOKAZA!!! Kako se nesto moze BEZ DOKAZA .... tako, da ljudi IMAJU PRAVO O NECEMU MISLITI NA GLAS i takvo razmisljanje nas glas NIKAKO SE NE MOZE OKVALIFICIRATI KAO KLEVETA. ... nigdje, nego samo u KORUMPIRANOM ISTARSKOM SUDSTVU koje vrvi budalama kao ta toboznja sutkinja koja u svojoj do srzi pokvarenoj dusi nosi nakaradne pojmove o pravdi ... Evo, to ja mislim o NJOJ, sutkinji ... Je li i to kleveta ili moje USTAVOM GARANTIRANO PRAVO slobode GOVORA?!!!!! Ta zenetina je u stvari prekrsila USTAV .... a toga osudjenoga trebalo bi za pravo POHVALITI ZA BRIGU i TO DA MU JE STALO DA SE STANE NE KRAJ LOPOVLUKU - a ne da ga se kaznjava i to odlukom jedne primistivke ... Je i bilo moguce presudu donijeti uz pomoc POROTE? ... jer ovu su ocigledno POTKUPILI ...(a nemam dokaze za to ... ali ocigledno je da s njom nesto nije u redu ...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije