Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krpelji

Još jedan pacijent u "Zaraznoj" završio na respiratoru

krpelj (1)
Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
30.06.2010.
u 14:29

48-godišnji muškarac zbog paralize disanja završio je na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" s dijagnozom meningoencefalitisa.

Još je jedan pacijent zbog paralize disanja završio na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" s dijagnozom meningoencefalitisa. Riječ je o 48-godišnjem muškarcu, kojem još nije u krvi dokazano da je riječ o virusu iz krpelja, rekao nam je ravnatelj bolnice Antun Beus.

Kako je Večernji list jučer pisao, zbog uboda virusom zaraženih krpelja u posljednjih je desetak dana u tu bolnicu primljeno šest ljudi, od čega je troje u komi. U bjelovarskoj ih je bolnici pak hospitalizirano 15.

Jedina preventiva je cjepivo, a obavezno se moraju cijepiti radnici čiji je posao vezan uz dugotrajan boravak u šumi. Cjepivo protiv virusa koji prenosi krpelj stoji 225 kuna.

- Ljeti, kad je hitno, može se dobiti dvije doze cjepiva u 15 dana pa je čovjek kompletno zaštićen, a cijepiti se može u zavodima za javno zdravstvo - rekao je Beus.

Građanima se pak savjetuje da se za boravka u prirodi namažu sredstvima protiv uboda insekata te da nose duge hlače i čarape te odjeću dugih rukava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije