Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHANNEL 4

Johnson odbio sudjelovati na debati o okolišu, TV kuća povukla neobičan potez

Foto: Screenshot
1/6
28.11.2019.
u 23:06

Konzervativna stranka ponudila je sudjelovanje bivšeg ministra okoliša Michaela Govea, ali je televizija navela da je debata namijenjena samo za čelnike stranaka i da druge stranke ne bi pristale na promjenu uvjeta.

Britanski televizijski kanal Channel 4 prikazao je u četvrtak premijera Borisa Johnsona s kockom otapajućeg leda za vrijeme izborne debate o okolišu što je navelo Konzervativnu stranku da se žali zbog kršenja pravila nepristranosti. 

Komercijalna televizija pozvala je čelnike najvećih britanskih stranaka na debatu uoči izbora 12. prosinca, ali su Johnson i čelnik stranke Brexit Nigel Farage odbili sudjelovati.

Konzervativna stranka ponudila je sudjelovanje bivšeg ministra okoliša Michaela Govea, ali je televizija navela da je debata namijenjena samo za čelnike stranaka i da druge stranke ne bi pristale na promjenu uvjeta. 

"Ovim se zapravo želi Konzervativnoj stranci oduzeti bilo kakvo predstavljanje i prisustvo", napisali su konzervativci u žalbi medijskom regulatoru Ofcomu. 

Britanski televizijski servisi moraju biti politički nepristrani i tijekom izbornih razdoblja dodatno pripaziti na zahtjeve za ravnotežom.

Ofcom može novčano kazniti servise koji to ne poštuju i kao krajnje sredstvo može otkazati dozvolu za emitiranje. 

Konzervativci tvrde da je događaj u četvrtak dio "šireg obrasca pristranosti TV kanala Channel 4 posljednjih mjeseci". 

U četvrtak je glavni urednik informativnog programa Ben de Pear usporedio pristup konzervativaca medijima s pristupom američkog predsjednika Donalda Trumpa

Konzervativac James Cleverly rekao je da su britanski izbori parlamentarni, a ne predsjednički i zbog toga Channel 4 nije imao razloga uvjetovati pojavljivanje Johnsona kako bi konzervativci mogli sudjelovati u debati. 

"Postavite svog čelnika Borisa Johnsona uz ostale čelnike i prestanite se igrati. Ne odbijajte nas i ne prijetite oduzimanjem dozvole, to je klizak teren", odgovorio im je de Pear.  

Novinski portal Buzzfeed citirao je neimenovani izvor iz Konzervativne stranke koji tvrdi da će stranka, u slučaju izborne pobjede Johnsona, zatražiti reviziju operativne licence Channela 4, koja bi trebala biti obnovljena 2024. 

Channel 4 nije jedini medij koji pokušava dovesti Johnsona čija Konzervativna stranka vodi u anketama pred Laburističkom strankom i nastoji izbjeći gafove. 

Johnson je dosad odbio poziv na polusatni intervju s Andrewom Neilom s BBC-a. 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:39 29.11.2019.

bojo zna što radi, i kako treba raditi. britanski političari koji su 3 godine se izmotavali sa realizacijom obveze izlaska britanije iz unije mogu samo šutjeti, i nikad više se ne kandidirati. jer su izigrali volju naroda, tj. pokušali, još ne znamo kako će se to odigrati. birači su na referendumu rekli što žele, i to su političari trebali provesti. čim prije, a ne otezati i uopće dovoditi u pitanje sam izlazak! bit će žestoka pobjeda johnsona, i to se osjeća u britaniji, svi uskaču na rezervne pozicije, i stvaraju temelje za čekanje, vrebanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije