Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit u Njemačkoj

Jeste čuli za Canicross? Saznajte koji je to novi sportski trend

oružje
Foto: Branimir Bradarić
1/2
03.05.2013.
u 09:25

Sami trkači kažu da moraju uvijek dobro paziti da psi trče kako treba kako ne bi došlo do nezgode ili da se ne bi povrijedili. Zanimljivo je i to da se trčati može s bilo kojom psećom rasom.

Canicross – najnoviji je sportski trend koji je u Njemačkoj već osvojio mnoge. Riječ je o trčanju ali koje se ne može baš nazvati joggingom. Osobe koje se njime bave, trče naime sa svojim psima. Oni su privezani za svoje gospodare, trče zajedno s njima a budući da su uvijek brži, psi zapravo povlače svoje vlasnike.

Sami trkači kažu da moraju uvijek dobro paziti da psi trče kako treba kako ne bi došlo do nezgode ili da se ne bi povrijedili. Zanimljivo je i to da se trčati može s bilo kojom psećom rasom. Jedini je preduvjet, da pas bude ipak viši od 45 centimetara. Inače, još 2002. godine je u Italiji održano prvo Svjetsko prvenstvo u canicrossu na kojem su oni najbolji postizali brzinu i do 17 kilometara na sat.

>>Slovenski premijer Pahor utrčao u Hrvatsku na džoging

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije