Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slunj u srcu

Jednogodišnja plaća od 160.000 ide građanima

'14.03.2013., Karlovac - Konferencija za medije kandidata za gradonacelnika Slunja Damira Vukovica na kojoj je govoro o gospodarskom i turistickom razvoju tog kraja. Uz kandidata Damira Vukovica na ko
'Dominik Grguric/PIXSELL'
15.03.2013.
u 12:14

Zaklada će pomagati poljoprivrednicima i obrtnicima beskamatnim kreditima, poput ‘kase’ uzajamne pomoći, s rokom otplate dvije godine

Namjera mi je otvoriti zakladu “Slunj u srcu”. Direktno će pomagati poljoprivrednicima i obrtnicima beskamatnim kreditima, poput ‘kase’ uzajamne pomoći, s otplatnim rokom od dvije godine. U tu svrhu odreći ću se jednogodišnje gradonačelničke plaće u iznosu od 160.000 kuna.

Tako ću osobnim primjerom pokazati i potaknuti ostale da pomognu svatko na svoj način, materijalno, fizički ili umno, da prebrodimo teška vremena i izgradimo Slunj na ponos svima – poručio je SDP-ov kandidat za novog slunjskog gradonačelnika Damir Vuković. Dolazi iz poduzetničkih voda i dosad se nije okušao u politici. Međutim, svjestan brojnih problema stanovnika svog kraja, odlučio je pomoći.

 Vladajući ništa ne rade

 – Slunj je bio i ostao jedno od najnerazvijenih područja u Hrvatskoj. U proteklih deset godina broj stanovnika smanjio se za gotovo dvadeset posto. Želimo zaustaviti daljnji odlazak i pokušati vratiti one koji su već otišli.

Aktualna vlast punih dvadeset godina tapka u mjestu, trošeći nemilice novac i vrijeme, ne stvarajući ništa za budućnost. Stoga bih ih zamolio da se džentlmenski povuku i prepuste svoje mjesto onima koji mogu. I neka se prije toga ispričaju građanima za ono što jesu i nisu radili – napomenuo je Vuković. Cilj mu je revitalizirati gospodarstvo grada i zaustaviti negativne trendove poticanjem razvoja poljoprivrede, poduzetništva i turizma.

 – Program razvoja poljoprivrede zasniva se na ekološkom uzgoju hrane i brendiranju tipičnih proizvoda iz slunjskog kraja, krumpira, češnjaka, janjetine i sira. U tu svrhu otvorit će se nova poljoprivredna zadruga koja će otkupljivati i plasirati poljoprivredne proizvode do potrošača. Ponovno ćemo otvoriti i stočni sajam, uz koji će se vezati klaonica i mesnica, a cijenama i kvalitetom konkurirat će uvoznom mesu – obećaje SDP-ov kandidat za slunjskog gradonačelnika. Po njemu će glavni generator rasta i zapošljavanja biti male obiteljske tvrtke, OPG-i i obrti. Važan je i turizam.

 Zadržati goste tri dana

 – Za njegov razvoj iskoristit će se jedinstveni položaj našeg Slunja na putu prema Plitvičkim jezerima, koji i sam nudi prekrasne Rastoke. Stvorit ćemo sadržaje da se gosti kod nas zadrže barem tri dana. Najvažniji projekti su Eko-etno selo, otvaranje autokampa i bungalovskog naselja – zaključio je Vuković.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
malatruba
18:28 15.03.2013.

O bože, siđi pa zaobiđi--- ovo su tolike prazne priče bez realnog scenarija i plana konkretnih koraka za koje se nadam da narod neđe po*ušiti. ovim koracima vraća se na socijalizam iznova. to je evidentna sdp-ova politika koju i provodi na razini države. od ovog kruha nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije