Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićev branitelj

Jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika: Tko je Marijan Hanžeković?

Marijan Hanžeković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.11.2014.
u 22:05

Hanžeković upravlja s oko 6,1 milijun eura, a njegovo odvjetničko društvo lani je uprihodilo 46,75 milijuna kuna, dok mu je dobit bila 8,37 milijuna kuna.

Marijan Hanžeković, branitelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, već godinama slovi kao jedan od najbogatijih hrvatskih odvjetnika i ime mu se godinama nalazi pri vrhu top lista najbogatijih Hrvata.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Hanžeković upravlja s oko 6,1 milijun eura, a njegovo odvjetničko društvo, koje zapošljava 104 osobe, lani je uprihodilo 46,75 milijuna kuna, dok mu je dobit bila 8,37 milijuna kuna.

Prema istom izvoru poslovno je povezan sa 23 različita poslovna subjekta, a u javnosti je poznat i kao kolekcionar slika. Što se pak tiče prava, više je poznat po parničnom no po kaznenom pravu, no posljednjih godina kao branitelj se pojavljivao u nekim od razvikanijih predmeta. Zastupa tako Roberta Ježića u aferi HEP – DIOKI, a jedan je od branitelja u aferi Spice.

>>Bandić izašao! Odvjetnik Hanžeković dignuo kredit od 15 milijuna kuna za jamčevinu

>>Pogledajte emotivan susret Bandića sa suprugom, prijateljima i Rudijem

Komentara 119

VA
valek000
22:28 19.11.2014.

Plus lovica od HRT ovrha

NV
novo vriijeme
22:19 19.11.2014.

To je onaj odvjetnik koji zastupa grad zagreb u svemu pa i ovrhama građana osiromašenih najvišim gradskim porezom u državi i naskupljim režijama. Prvo se građanima nabildaju ogromni troškovi da bi se Hanžeković mogao bogatiti ovrhama i vaditi Bandića iza iz zatvora našim milijunima

Avatar cheguevara..
cheguevara..
22:35 19.11.2014.

A vidi ovo. ''Iz Hrvatske su u članstvo Trilateralne komisije primljeni Kolinda Grabar-Kitarović, bivša ministrica vanjskih poslova i europskih integracija RH i potom pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke d.d. i odvjetnik Marijan Hanžeković.'' Ahhhhhhhhh, sad je sve puno jasnije, narod mora na ulice, po hitnooooooooo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije