Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jadranka Kosor nakon 17 godina ostaje bez auta, tajnice, 2500 kn

Od 1995. godine, kada je ušla u HDZ i Sabor, J. Kosor je zahvaljujući visokim pozicijama imala brojne privilegije
05. ožujka 2013. u 19:04 160 komentara 2 prikaza
'01.03.2013., Zagreb - Nakon zasjedanja visokog suda casti HDZ-a, Jadranka Kosor dala je izjavu za medije.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Jadranka Kosor još nije odlučila hoće li se žaliti na presudu Visokog časnog suda HDZ-a koji je u petak donio jednoglasnu odluku o njezinom bezuvjetnom isključenju iz stranke.

– Nisam još dobila presudu, a nakon što je dobijem dobro ću je proučiti s odvjetnikom te donijeti odluku hoću li se žaliti – rekla je Kosor, koja je u petak govorila kako se neće žaliti jer "kome bi se u to sudu žalila".

Ako se ne odluči žaliti ili se žali, ali Predsjedništvo stranke tu žalbu ne prihvati, Kosor će idućeg tjedna biti isključena iz HDZ-a u kojem je provela 17 godina. Prvi put otkad je 1995. godine ušla u Sabor kao zastupnica i potpredsjednica te institucije, Jadranka Kosor ostat će bez svih privilegija koje su joj visoke političke pozicije nosile i postati "obična" zastupnica, kako je sama znala nazivati kolege bez dodatnih funkcija.

Još u lipnju ostala je bez zaštite koju je imala kao bivša premijerka, no tada joj je stranka osigurala službeno vozilo s vozačem i postavila je na čelo saborskog Odbora za obitelj, mladež i sport, zahvaljujući čemu je dobila i svoj ured i tajnicu u Saboru. No, ako Predsjedništvo HDZ-a potvrdi odluku o njezinu isključenju, J. Kosor postaje nezavisna zastupnica i ostaje bez Odbora koji je dio HDZ-ove "kvote", ali i službenog vozača i vozila. Sve su sobe u zgradi Sabora na Markovu trgu pune pa će Kosor najvjerojatnije dobiti ured u Demetrovoj ulici.

Kao nezavisna zastupnica ona više nema pravo ni na tajnicu, koju bi mogla dobiti jedino da se s dvoje saborskih kolega dogovori o osnivanju kluba. Pada s koeficijenta 6,42 na 5,27, odnosno gubi oko 2500 kuna s plaće koje je imala kao predsjednica Odbora. 

>>'Kažu mi da ne radim, a Karamarko je rekao da neće dolaziti u Sabor'

Elipso

 • jamanuša:

  pozdrav vama Jadranka ma gdje bila si prava vrijedna, prva iz politike koja je pozdravila nevine generale poslije nje pozdravio ih je kirurg gr. vijeća Tomasović kojeg su redari nakon toga izbacili van, eto vam slike države kojom vlada peta ... prikaži još!eta kolona. sjetim te se barem svakog mjeseca kad stigne diječiji dodatak kojeg ste vi osjetno povećali, hvala uz tebe smo sirotaniili bogci.

 • tom milles:

  Napisah nekidan a sada ponovno to da se ona stara " tko pod drugim jamu...."opet pokazala točnom.Kopala je kopala Jaca ne samo kamen temeljce već i jamu nekome no sada je sama u nju upala.No, ova jama ima na dnu ... prikaži još! " cijev " koja je povezana direktno sa Remetincem...jer " kud on ,tud i ona",treba poštivati njene javno izrečene želje....

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Sad nek si kupi biciklin i nek se vozi. Tak i tak joj ostaje samo plaćica " obične" zastupnice, pa će i ušteda na ZET-ovom pokazu dobro doći. A malo je neuredna bila i u jelu, pa je nabacila koju ... prikaži još! kilu viška, pa će biciklin i za skidanje kila dobro doći.