Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSOR O IZBACIVANJU:

'Kažu mi da ne radim, a Karamarko je rekao da neće dolaziti u Sabor'

jadranka kosor (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
01.03.2013.
u 16:00

Riječ je o političkoj odluci koja je donesena davno prije, rekla je Kosor o svom izbacivanju iz stranke

– Nije mi lako. Svoje najbolje godine utkala sam u rad HDZ-a. Pogotovo mi nije svejedno kad vidim tko je donio tu odluku – komentirala je Jadranka Kosor odluku Visokog časnog suda o njenom izbacivanju iz HDZ-a. Zvalo ju je, nastavila je, mnogo tzv. običnih članova HDZ-a i dalo joj potporu. Nije razočarana, više je, dodala je, ništa ne može razočarati.

– Odluka o izbacivanju za mene je očekivana, znala sam da je presuda napisana čim smo došli na "suđenje". Pa Florijan Boras nije uzeo ni minutu da pročita moje prigovore na sastav i rad VSČ-a – rekla je bivša šefica HDZ-a. Planove za budućnost nije otkrivala, ali već je ranije rekla da HDZ-u mandat neće vratiti pa će u Saboru biti nezavisna zastupnica.

Tragikomične optužbe

Jadranka Kosor rekla je u HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo kako je današnja odluka HDZ-ovog Visokog časnog suda o njezinom izbacivanju iz stranke politička odluka koja je donesena davno prije.

- To naravno nije sud, a vidimo da sada nije ni sud časti - rekla je Kosor, koja smatra da je sve to obavljeno "brzopleto i šlampavo".

- To nije porukama meni, nego poruka svim članicama i članovima HDZ-a i Klubu zastupnika - dodala je Kosor, naglasivši kako bi vodstvo stranke trebalo poslušati što im je poručio bivši ministar Branko Vukelić, koji je jučer izvijestio kako napušta stranku. Kosor smatra da je besramno što su neki u stranci odbacili Vukelićeve primjedbe zato što je on teško bolestan.

Kosor je dovela u pitanje optužbe zbog kojih je izbačena iz stranke.

- Ono što je Boras danas iznio je tragikomično. Meni se prigovara da ne radim i da nisam aktivna, a znamo da je gospodin Karamarko javno rekao da neće dolaziti u Sabor jer ima drugoga posla - rekla je Kosor.

- Ja nisam kritizirila ni Karamarka, ja sam samo branila samo sebe i, ako hoćete, HDZ od opetovanih optužbi da je HDZ 18 godina bio zapuštena stranka, da je u zadnjih 10 godina detuđmaniziran... Ja sam samo odgovorila da to nije istina - rekla je Kosor, koja zbog svega toga smatra da je riječ o političkoj odluci.

"A kome da se žalim?"

Na pitanje hoće li se žaliti, Kosor je odgovorila:

- A kome da se žalim?

Rekla je kako će biti zastupnica u Hrvatskom saboru.

- Radit ću svoj posao, zaradit ću svoju plaću tamo gdje su me zaposlili hrvatski građani - rekla je Kosor, dodajući kako se neće kandidirati za Europski parlament. Otkrila je kako ju je nakon odluke od članova stranke nazvao samo Vladimir Šeks, no nije htjela otkrili što joj je rekao. Govoreći o optužbama da previše govori, Kosor je rekla da je za jednu bivšu premijerku normalno da komentira poteze sadašnje vlade i da za to ne treba tražiti dopuštenje.

- Mislim da je Tomislav Karamarko izrekao nevjerojatne stvari koje netko tko si vodi tako veliku stranku apsolutno ne bi smio dopustiti. Muškarac za ženu nikada ne smije reći nešto tako ponižavajuće - rekla je Kosor.

>>Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

>>Karamarko nakon presude J. Kosor: Vrijeme je za nove ljude

Komentara 283

ZO
zof
16:30 01.03.2013.

Nije ovo prvi put u HDZ-u da se to radi.. Vidjela je ona to već puno puta..Radila je ona to isto drugima. Nije se onda čudila. Zašto se onda sada čudi ????

DJ
djmoslav
16:35 01.03.2013.

jaco osnujte novi ali pošteni HDZ a karamarko neka se slika sa svojim klonovima i siguran sam da neće izaći izvan Zagreba jer ih takove nitko netreba.

LI
libero
16:29 01.03.2013.

Drugarica trebala je samo reć "ja ne priznajem ovaj sud"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije