Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ja sam ozloglašen u nekim stvarima, hoću se mijenjati'

Milanović je došao u Motovun i kaže da se ne smatra filmašem, ali da voli gledati filmove. Kao jedan od onih koji su ga obilježili ističe  - Blade Runnera
23. srpnja 2019. u 22:02 66 komentara 3196 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović stigao je u Motovun uoči filmskog festivala. Kaže da je zadnji put bio 2007. godine.

Zoran Milanović PREDSJEDNIČKI KANDIDAT Milanović o uvođenju eura u Hrvatsku: 'To ne znači jeftiniji novac'

''Ne želim ljude istraumatizirati kampanjom, ljeto je. Ja sam notorno poznat po nekim stvarima, i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjat se hoću - u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima", rekao je Milanović za Vijesti.hr.

Rekao je da film ''General'' o životu Ante Gotovine, još nije pogledao pa o njemu ne može ni govoriti.

''To je kao da vam govorim o Motovunu na račun razglednice snimljene prije 30 godina s dva kilometra. Vidio sam samo trailer, to je nedovoljno da bih išta rekao. Gotovinu znam osobno i ne znam koliko je sudjelovao u snimanju tog filma. Pretpostavljam da je nezahvalno da se filmovi snimaju s tako male vremenske distance, makar vjerujem da je vrlo afirmativan spram Gotovine", rekao je.

Zoran Milanović Odluka Predsjedništva HSS podržao Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika

Nije još pogledao ni ''Dnevnik Diane Budisavljević'' o ženi koja je spašavala djecu iz logora NDH, a koji je na Pulskom festivalu osvojio čak tri važne nagrade. Kako kaže nažalost neće imati vremena da ga pogleda u Motovunu, ali smatra da je ta ''priča pravo čudo''.

Milanović kaže da se ne smatra filmašem, ali da voli gledati filmove. Kao jedan od onih koji su ga obilježili ističe  - Blade Runnera.

''Blade Runner mi je bio genijalan film, '83. sam ga gledao na terasi kina Zagreb, pobjegli smo s nastave, na  kraju sam ga gledao sam, ostali su otišli na neko treće mjesto. Nisam previše gledao SF, ali taj film je i dan danas za mene vrhunac produkcije i estetike za to vrijeme", rekao je.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • orao21:

    Nesposoban i bahat su za ovog lika još komplimenti.

  • iifever2:

    umjesto do podneva, zoki ce spavat do pol dvanaest. bitno je mijenjati se.

  • Deleted user:

    Ha ha ha evo ga! Ustao se prije podne ha ha ha