Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Varga

'Izlaskom HZZO-a iz riznice oboljelima od artritisa bit će dostupna biološka terapija'

Ivo Josipović i Siniša Varga
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/7
12.10.2014.
u 16:23

Upitan hoće li rezovi obuhvatiti i njegovo ministarstvo Varga je istaknuo da su Ministarstvo zdravlja i HZZO i dalje u državnom proračunu do 31. prosinca ove godine

Ministar zdravlja Siniša Varga danas je na Svjetski dan artritisa, zajedno s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, dao potporu Udruzi Remisija u prikupljanju potpisa za punu primjenu registra oboljelih od upalnih reumatskih bolesti. Tom prigodom Varga je poručio kako će se izlaskom HZZO-a iz riznice povećati izdatak za posebno skupe lijekove te će biološka terapija postati dostupna oboljelima od artritisa.

Varga je komentirao i najavljena rezanja proračuna. Upitan hoće li rezovi obuhvatiti i njegovo ministarstvo Varga je istaknuo da su Ministarstvo zdravlja i HZZO i dalje u državnom proračunu do 31. prosinca ove godine, te da se do tada moraju ponašati sukladno uputama Ministarstva financija koje, dodao je, još uvijek nisu dobili. Rekao je i da još ne zna kada će se održati najavljeni sastanak s ministrom financija Borisom Lalovcem oko smanjenja izdataka proračuna.

Na pitanje hoće li rezati prava pacijenata Varga je poručio kako to za sada, niti u narednom razdoblju, nije u planu. – Izlaskom iz riznice hoćemo da se dostupnost i prava pacijenata prošire, a ne suze– poručio je Varga. U planu, dodao je, nije niti rezanje plaća zdravstvenih djelatnika. 

>> Varga nudi milijardu kuna uštede da ode iz riznice

Komentara 10

DH
dalibor.hren
19:39 12.10.2014.

Bit će nam dostupan Glinko Ilovačev Lopatić: 2m ispod zemlje!

NV
novo vriijeme
16:56 12.10.2014.

Da li netko razumje zašto i bi se izlaskom riznice dobili lijekovi koje sada ne mogu dobiti.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:04 12.10.2014.

...pa ne ide na parlamentarne izbore... da za njega glasaju oboljeli od artritisa... osim toga to je malo biračko tijelo... mora smisliti nešto bolje... kao... ako budete glasovali za mene... više se uopće neće plaćati nadoplata za lijekove... svi ćete dobiti dodatak na mirovine od 1.000 kn... i svi ćete živjeti 120 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije