Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK

Izbačeni SDP-ovci osnivaju svoj Klub u Saboru. Bernardić: Od svega je ostala samo ‘partija’

Zagreb: Isključeni zastupnici SDP-a osnovali su novi Klub zastupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.10.2021.
u 12:01

Novi predsjednik kluba bit će Domagoj Hajduković

U Hrvatskom saboru održana konferencija izbačenih članova SDP-a, među kojima su Davor Bernardić, Davorko Vidović,  Vesna Nađ te Domagoja Hajdukovića i Ivane Posavec Krivec koji su sami napustili stranku. 

– Ne pamtim da je ijedno vodstvo stranke sebe tako marginaliziralo. Osnovat ćemo svoj klub koji će biti drugi po veličini u Saboru – najavio je Vidović.

– Mi smo sve dokumente napravili i predat ćemo ih tajništvu, a od ponedjeljka djelujemo kao novi klub socijaldemokrata – rekao je. 

Novi predsjednik kluba bit će Domagoj Hajduković. 

– Nakon 21 godine u SDP-u ovo nikome nije bila laka odluka. Nije mi žao ni jednog trenutka. Također, želio bih svim iskrenim SDP-ovcima i SDP-ovkama reći da im zahvaljujem na radu i podršci – rekao je Hajduković. 

On je kazao kako u ovom trenutku nisu govorili o pozicijama ni o novoj stranci. 

Bernardić je istaknuo da je on u ovom trenutku izuzetno emotivan.

– Trenutačno rukovodstvo nije socijalno. Najmanje je demokratsko. Od svega je ostala samo "partija" i to u najgorem smislu riječi. Mi ćemo se boriti za socijaldemokraciju, za demokratsku zemlju bez korupcije. Naša je dužnost da u ovom klubu pokažemo da smo tu uz naše članove i da je socijaldemokracija potrebnija nego ikada. Socijaldemokratski val će se vratiti u Europu. Mi ćemo se za takvu Hrvatsku boriti. Nama je u fokusu bolji život građana – rekao je bivši predsjednik SDP-a. 

– Nama nova stranka nije cilj – dodao je i objasnio kako je prema njemu ovo kriza vodstva i da se nada kako će izaći iz toga. 

Upitan o tome kako to da on nije preuzeo klub, kazao je da je to njegova osobna odluka i da je to odluka svih njih, te da se Hajduković već dokazao.

U novoosnovanom klubu bit će ih 18, to znači četvero ranije izbačenih – Nikša Vukas, Zvane Brumnića, Rajko Ostojić i Marina Opačak Bilić, sedmero jučer izbačenih – Davor Bernardić, Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Davorko Vidović, Franko Vidović, Romana Nikolić i Renata Sabljar Dračevac te sedmero koji su dobili opomenu.

Oni koji jučer nisu bili izbačeni sami će napustiti stranku, najavila je Ivana Posavec Krivec. Današnja konferencija za medije znači da će novi klub biti službeno veći od SDP-ova. 

 

Komentara 43

TE
TerMInator
12:18 08.10.2021.

Raspada im se partija no ne i duh komunizma!

ST
Stiv12345
12:16 08.10.2021.

barem nemogu više nikom štetu činiti jadnici

CR
CrniP
12:16 08.10.2021.

Koji kadar SDP-a (ma bilo prije ili sada): Bernardic, Grbin, Hajdas-Doncic, Kolaric, Komadina, Holly.... pa ne bi im dao kokosi cuvati. Na kraju su ljudi koji se ne slazu sa HDZ-om zbog takvihmorali glasati za - Senfa! Da nije komicno bilo bi tuzno. SDP je zavrijedio eutanaziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije