Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Iz pritvora puštena petorica pripadnika 'crvenih beretki'

srpska policija
Antonio Bronić / Arhiv VL-a
01.12.2012.
u 18:24

"Crvene beretke" 2001. su otkazale poslušnost zapovjedništvu i povukle svoje pripadnike u centar u Kuli

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor petorici bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) kojima se sudi zbog oružane pobune u studenom 2001., rekao je danas Tanjugu jedan od branitelja optuženih. Milorad Ulemek, Zvezdan Jovanović i Dušan Maričić ostaju u zatvoru gdje izdržavaju dugogodišnje zatvorske kazne za teška kaznena djela među kojima je i ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

- Iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteni su tijekom ovog tjedna Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić, Vladimir Pocić i Mića Petraković, dok je Veselin Lečić iz pritvora pušten uz jamstvo prije dva mjeseca i svi će se braniti sa slobode - rekao je odvjetnik Božo Prelević.

U optužnici se navodi da su od 9. do 17. studenog 2001. \"crvene beretke\" otkazale poslušnost zapovjedništvu, povukle svoje pripadnike u centar u Kuli, prekinule komunikacije sa zapovjedništvom i u više navrata odbile zahtjeve načelnika resora, ministra unutarnjih poslova i premijera Đinđića, da prekine s pobunom\", a \"u isto vrijeme operativni dio JSO borbenim vozilima i naoružanim ljudstvom u dva navrata je blokirao autocestu\" čim su bili \"neposredno ugroženi sigurnost i ustavni poredak zemlje\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije