Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravomoćno

Ivanoviću potvrđena presuda za topničke dnevnike

marin ivanović
Željko Lukunić/PIXSELL
05.10.2011.
u 19:40

Gotovinin odvjetnik oslobođen jer je sud zauzeo stav da prikupljanje dokumentacije za obranu ne može biti kazneno djelo

ZAGREB – Marin Ivanović, odvjetnik iz tima Ante Gotovine, pravomoćno je oslobođen optužbi za prikrivanje ili uništavanje arhivske građe. Županijski sud potvrdio je presudu sutkinje Sande Bramberger Ostojić, koja je Ivanovića oslobodila optužbe da je 29. siječnja 2008. od Ante Karduma preuzeo popis ciljeva topničke skupine tri, zemljovid iz Oluje i Kardumov rokovnik te ih 1. veljače predao zaposlenicima zagrebačkog ureda za Gotovininu obranu umjesto u Vojni arhiv. Podsjetimo, stav suda je bio da u slučaju Ivanovića, zaduženog za prikupljanje i predavanje dokumentacije uredu za Gotovininu obranu, to ne može biti kazneno djelo te da je pitanje je li vođenjem postupka protiv Ivanovića narušeno pravo Gotovine na pravedno suđenje jer je njegov odvjetnik zbog procesa bio u nepovoljnijem položaju.

Komentara 1

DE
denderi
20:31 05.10.2011.

bljuvotina od presude....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije