Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROMOVI NA VEČERNJAKOVOVOJ DOMOVNICI 2024

Istinsko domoljublje, hrabrost i požrtvovnost temeljne su vrijednosti hrvatskih branitelja koje prepoznaju i Hrvati u iseljeništvu

Foto: Marijana Dokoza
1/4
02.03.2024.
u 11:10

Izaslanstvo udruge predvodi počasni predsjednik udruge pukovnik u miru Ivan Krupec u čijoj pratnji su Gordan Galić, Stjepan Vučilovski i Milenko Tolić. Ratne veterane Gromova u Bad Homburgu je dočekao nekadašnji pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi Dario Holenda.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i ove će godine sudjelovati na najvećem hrvatskom iseljeničkom skupu “Večernjakovoj domovnici” koji počinje večeras, 02. ožujka, u Bad Homburgu. Izaslanstvo udruge predvodi počasni predsjednik udruge pukovnik u miru Ivan Krupec u čijoj pratnji su Gordan Galić, Stjepan Vučilovski i Milenko Tolić. Ratne veterane Gromova u Bad Homburgu je dočekao nekadašnji pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi Dario Holenda.

Ratni veterani Gromova već dugi niz godina provode akciju promicanja istine o Domovinskom ratu i ulozi 2. gardijske brigade u njemu. Na Večernjakovoj domovnici će pripadnici ove slavne ratne postrojbe dodijeliti utjecajnim hrvatskim iseljeničkim udrugama i pojedincima ratnu monografiju 2. gardijske brigade u kojoj je opisan ratni put brigade.

Nema dijela Republike Hrvatske na kojem pripadnici 2. gardijske brigade nisu sudjelovali u obrani, velik obol obrani hrvatskog naroda Gromovi su dali i na mjestima nastanjenim Hrvatima u BiH. Tijekom Domovinskog rata 208 pripadnika 2. gardijske brigade položilo je život za slobodu hrvatskog naroda. Istinsko domoljublje, hrabrost i požrtvovnost temeljne su vrijednosti hrvatskih branitelja koje prepoznaju i Hrvati u iseljeništvu. Zato su Gromovi tako srdačno primljeni među hrvatskim iseljenicima u Bad Homburgu.

Foto: Marijana Dokoza

Ratne priče pripadnika Gromova nikoga u iseljeništvu ne ostavljaju ravnodušnim one ostaju u memoriji iseljenika kao uspomena na autentična herojska djela branitelja kao simbol istinskog domoljublja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije