Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2024.

Poznata imena glazbenika koji će nastupiti na svečanoj dodjeli nagrada

Split: Marko Pecotić Peco i Silvija Dvornik po prvi puta u javnosti nastupili zajedno na prvoj večeri Adventa na Prokurativama
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 07:33

Poznati hrvatski glazbenici pjevat će u subotu u Bad Homburgu

U njemačkom Bad Homburgu u subotu, 2. ožujka će se održati 18. po redu dodjela nagrada u Izboru najpopularnijih Hrvata izvan domovine za nagradu Večernjakova domovnica. U ovaj njemački grad, koji se ubraja među najbogatije gradove u Njemačkoj i koji je kao lječilišni grad poznat i po kvaliteti svojih termalnih voda, po kasinu i ženskom WTA teniskom turniru stići će brojni ugledni gosti kao i nominirani kandidati iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Irske i Norveške.

Zajedno s uglednicima iz Hrvatske i BiH, okupit će se u samom središtu Bad Homburga, u Kongresnoj dvorani Kurhaus koja se smatra mjestom na kojoj se „susreće“ ekonomska moć i kultura i koja je od iznimne važnosti za kulturni i gospodarski život grada. Pozornost večeri bit će na dobitnicima popularne Domovnice kojima će tu večer biti uručena ta prestižna nagrada i priznanje koje im, kako sami kažu, iznimno znači jer su ga dobili od svojih sunarodnjaka u iseljeništvu.

Mnoge goste i čitatelje Večernjeg lista i Fenix-magazina, pogotovo one koji su glasovali u ovogodišnjem 18. po redu izboru za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza, zanima i glazbeni program ovogodišnje svečane dodjele nagrada.

S ponosom možemo istaknuti kako se i ove godine pomno radilo na programu kojeg će voditi već uhodani voditeljski par Dora Puđa iz Frankfurta i Frano Ridjan iz Zagreba. Unatoč tomu što je mlada magistrica međunarodnih odnosa i diplomacije, Dora Puđa se posljednjih godina odlično snašla u ulozi voditeljice Domovnice koju vodi na njemačkom jeziku dok iskusni televizijski voditelj Frano Ridjana vodi program na hrvatskom jeziku.

Ridjan je često viđeno voditeljsko lice u hrvatskom iseljeništvu, a gosti Večernjakove domovnice svake godine uživaju u njegovu načinu vođenja programa, a pogotovo dosjetkama koje se ponekad i ne sviđaju političarima koji neplanirano oduže sa svojim pozdravnim govorom.

Glazbeni program

No, mnoge goste koji će uživati u ovoj večeri koja će ponovno u Bad Homburgu okupiti domovinu i iseljeništvo već nekoliko dana zanima glazbeni program dodjele nagrada. Mnogi se ne libe osobno nazvati organizatore kako bi provjerili kojem je glazbeniku pripala čast zapjevati u subotu u Kurhausu u Bad Homburgu gdje se održavaju najznačajnija događanja pa i koncerti svjetski poznatih glazbenika.

Puno njih se razveselilo kad su čuli da će na svečanoj dodjeli nagrada zapjevati doajen hrvatski glazbe, poznati zadarski slavuj Đani Maršan, odnosno kako Zadrani vole reći „naš arbanaški slavuj“. Poznati pjevač je i sam iskusio život u iseljeništvu. Jedno je vrijeme uspješno gradio diplomatsku karijeru, bio je konzul Republike Hrvatske u Australiji, a prethodno je proveo četiri godine u Vatikanu kao savjetnik za kulturu u Veleposlanstvu Hrvatske pri Svetoj Stolici te kao konzul u Generalnom konzulatu RH u Trstu. Maršan je popularan i izvan granica Hrvatske, a pjevao je mnogim zemljama. Uz hrvatski, govori i talijanski, engleski, njemački, albanski i ruski, pa mu nije problem zapjevati i na nekom od tih jezika.

VEZANI ČLANCI

Svojim pjesmama i iznimnim glasom goste će razveseliti i splitski pjevač Marko Pecotić Peco, član Četiri tenora i bivši član klape Iskon. Marko je već jednom nastupio u programu Večernjakove domovnice, a u subotu će na pozornici zapjevati sa Silvijom Dvornik i Stijepom Gleđ Markosom s kojim će otpjevati duet.

- Evo nakon punih pet godina ponovno se radujem posjetu Bad Homburgu i izuzetna mi je čast biti dio ove ugledne manifestacije. Nigdje kao ovdje nisam osjetio duh zajedništva i domoljublja pa mi je i zbog toga posebno drago biti dio Večernjakove domovnice. Sami nastup će biti samo dio onoga zbog čega smo došli a to je dio zahvale našim ljudima u iseljeništvu koje je tako dobro prepoznao Večernji list, Fenix-magazin i njihovi suradnici. Silvija i ja ćemo izvoditi neke standardne klasike, a posebno se radujem duetu sa Stijepom kojeg iznimno cijenim i poštujem kao osobu, a onda i kao kolegu pjevača. U svakom slučaju...što se nas tiče...bit će večer za pamćenje! Vidimo se!, poručio je Marko Pecotić Peco.

Niti Stjepo Gleđ Markos nije prvi put u Bad Homburgu. U poznatom Kurhausu, na dodjeli Večernjakove domovnice već je jednom nastupio. Stijepo je međunarodno poznati pjevač i glumac. Odigrao je više stotina kazališnih predstava u Gradskom kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, Zagrebačkom gradskom kazalištu Komediji i drugdje. Glumeći glavne uloge u mjuziklima kao solist tenor, razvio je svoje glazbene sposobnosti, a čest je gost i u hrvatskim katoličkim misijama u iseljeništvu.

U glazbenom programu večeri nastupit će i dvije vrhunske umjetnice, sopranistica Melis Vlahović i pijanistica Ivana Agius. Svojim glazbenim umijećem goste će zabaviti i Tamburaški sastav Hrvatski čuvari iz Düsseldorfa.

Partner Večernjakove domovnice ove godine je Osječko-baranjska županija, a izbor se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova te uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Hrvatske matice iseljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije